Frankó, nem? Elérhetővé tettük/tesszük Dorog napi légszennyezettségi adatait

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

A DKE 2014 őszén kérte a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályától, hogy kapjuk meg mi is naponta a Dorog levegőminőségét jellemző adatokat. Kérésünket jóváhagyták, 2014 szeptemberétől a DKE is megkapja a Zsigmondy lakótelepen mért légszennyezettségi értékeket, naponta, utólag, egy kis táblázatban, 4 értékre vonatkozóan {PM10 = szállópor; SO2 = kéndioxid; CO = szén-monoxid; O3 = ózon}

  Közvetlen link: http://bit.ly/levmin-dorog

Jó ideje gondolkoztunk azon, ezt milyen formában lehetne úgy elérhetővé tenni – pl. a dke.hu honlapon –, hogy nekünk se kelljen naponta emiatt új cikket írni (azaz, ne maradjon el az adatolás, ha ez valamiért épp nem jön össze), azaz a lehető legegyszerűbb módon.

Most végre kitaláltuk ennek mikéntjét: ha felmész a dke.hu honlapra, és ott a felső menüsorban (top menü) rákattintasz a „levegőminőség – Dorog” menüpontra, meg is látod.

Nyitottunk egy szabadon elérhető Google Drive mappát, és ott 2014. októberétől a mai napig elérheted az összes napi levegőminőség-jelentést. Amint megkapjuk a légszennyezettségi adat-táblát, és magunknak lementjük, lementjük egyúttal ebbe a mappába is, ezzel elérhetővé válik bárki számára már akkor, amikor nekünk is. Frankó, nem?

A légszennyezettségi adatok eléréséhez kattints a képre vagy a "közvetlen link" felirat melletti linkre.

Ön itt van: Címlap legszennyezes szálló por Frankó, nem? Elérhetővé tettük/tesszük Dorog napi légszennyezettségi adatait