hulladék

Olvasóink értékelése: 3 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag inaktívCsillag inaktív

 A dorogiaknak szilárd kommunális hulladék begyűjtés és szállítási közszolgáltatás keretében évente egyszer lehetőségük van a háztartásokban keletkező lom hulladékok térítésmentes elszállítására.

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

2014-től új rendszer van a szelektív gyűjtésben Dorogon. Januártól áprilisig, szeptembertől decemberig 1-szer, májustól augusztusig kétszer viszi majd el a Vertikal Zrt. a papírt és a műanyagot. A tájékoztató szövegét most itt közreadjuk,, illetve

INNEN egyben, kép formátumban le lehet >> tölteni << és akkor bárki kinyomtathatja.

Dorogi begyűjtési (autó elviszi ekkor 6-tól) napok 2014-ben: február 5.; március 5.; április 2.; május 7.; május 21.; június 4.; június 18.; július 2; július 16.; augusztus 6; augusztus 20.; szeptember 3; október 1.; november 5.; december 3.

Olvasóink értékelése: 1 / 5

Csillag aktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Fizetni kell a hulladékszállításért január 1-től - Erről döntött a dorogi képviselő-testület decemberi ülésén. Eddigiekben a szolgáltatás költségét az önkormányzat vállalta magára, viszont az általános gazdasági helyzet kedvezőtlen alakulása miatt ez a rendszer a továbbiakban nem tartható fenn.

A település és a szolgáltató Saubermacher Magyarország Kft. közötti szerződés módosítás szerint a települési szilárd hulladék gyűjtésének, szállításának és ártalmatlanításának költségét 2011. január 1-től a lakosság fizeti meg, a térség többi településéhez hasonlóan.

 

Méltányossági lehetőségek

 

Az önkormányzat méltányossági alapon továbbra is átvállalja a költségeket azoknál a lakosoknál:

 

a) akik betöltötték 70. életévüket, és egyedül vagy ketten élnek egy háztartásban. Számukra a 120 l/hét mennyiség elszállítását a város fizeti továbbra is. Még egy változás az eddigiekhez képest,

 

b) az igazoltan egy főből álló háztartásoknak lehetőségük van 60 l hulladék elszállítására szerződni.

 

A részletek itt ovashatók, tölthetők le.

Társas házban élőknek

Családi házban élőknek

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Az elmúlt egy-két hónapban Dorogon majdhogynem eltűnt a társasházi hulladékos konténerek mellől a szemét. „Részmagyarázatok” vannak erre, de valójában senki nem tudja a pontos okot. Emiatt, nem tudjuk, örülhetünk-e már, vagy csak a véletlenek összejátszásáról van szó, ami nem feltétlenül jelenti azt, hogy a kedvező állapot tartósan fennmarad. Megtudtuk azt is, hamarosan szemétszállítási szerződést akar majd kötni a Saubermacher Kft. a dorogi társasházi lakásokkal is. Ebből persze, megint némi bonyodalom lehet. Mire elkészültünk ezzel a cikkel, két hónap tisztább állapot után, a hosszú hétvégét követő hétfőn (2008-10-27), megint tanúi lettünk annak, hogy túlcsordult a szemét a konténereken… Ez alkalommal először: minderről videót is láthatnak a „CivilJutub.hu - a magyar civilek & civil szervezetek youtube-ja, jutubja” (link: www.civiljutub.hu) nevű civil videómegosztón.

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Dorogon jelenleg 35 helyen lehet leadni használt elemeket a jellegzetes zöld-sárga kukákba. Alább felsoroljuk ezeket a helyeket:

Ön itt van: Címlap hulladék hulladék