GYŰJTÉSI NAPOK, REND 2014-től - szelektív hulladék

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

2014-től új rendszer van a szelektív gyűjtésben Dorogon. Januártól áprilisig, szeptembertől decemberig 1-szer, májustól augusztusig kétszer viszi majd el a Vertikal Zrt. a papírt és a műanyagot. A tájékoztató szövegét most itt közreadjuk,, illetve

INNEN egyben, kép formátumban le lehet >> tölteni << és akkor bárki kinyomtathatja.

Dorogi begyűjtési (autó elviszi ekkor 6-tól) napok 2014-ben: február 5.; március 5.; április 2.; május 7.; május 21.; június 4.; június 18.; július 2; július 16.; augusztus 6; augusztus 20.; szeptember 3; október 1.; november 5.; december 3.

Álláspontunkat még fontolgatjuk, de az már most látszik, hogy jó sok  szelektív hulladék fog a vegyes hulladékba kerülni, mire megszokják az emberek az új rendet. A korábbi ugyanis egy jobb rendszer volt, e mostaninak állítólag az az értelme, hogy így kevesebbszer kell a szolgáltatónak autókáznia, míg összeszedi a szelektív hulladékot - neki olcsóbb így. Viszont: az embereknek ez macerásabb, otthon kell tárolni a gyűjtési napokig a szelektív hulladékot, és azt már most tudható, hogy aki ezt nem komálja, az a vegyes hulladékba üríti majd a papírt, műanyagot (na és a többit is), s ugyanezt fogják azok is tenni, akiknek a két elszállítás között betelt pl. az a zsák, amiben a szelektívet gyűjtik... hogy akkor azokat ne is említsük, akik tesznek majd az új rendszerre, és azt mondják, "ja barátaim, ha nektek ez ennyire nem fontos, akkor, hadd ne strapáljam halálra magamat én se".

Dorogon az egyesület éveket és milliókat fektetett abba, hogy szépen, jól menjen a szelektív gyűjtés, és jól is ment. Most is megtesszük majd, ami tőlünk telik oszt' majd meglátjuk, hogy ennek lesz-e értelme vagy sem (különösen ha felkérnek minket erre, mellé téve a finanszírozást, kapacitásaink ugyanis kimerültek a zöldeket tudatosan tönkretevő új kurzus miatt).

Hogy ez az új rend egy komplett baromság, vagy esetleg másról van szó, az majd úgy is csak menet közben derül ki.

Tájékoztató a 2014. évi hulladékszállítás rendjéről

2014. január 24.

A településen 2014. január 1-től a Vertikál-Junk Konzorcium látja el a közszolgáltatást. A közszolgáltatás szervezését (számlázás, nyilvántartás, szerződéskötés) a Konzorcium vezetőjeként a Vertikál Közszolgáltató Nonprofit Zrt. végzi. A hulladék begyűjtését és szállítását, valamint a helyi ügyfélszolgálat fenntartását a Konzorcium tagjaként a KOMMUNÁL-JUNK Közszolgáltató Kft. biztosítja.

 

HÁZHOZ MENŐ SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉS

 

Újrahasznosítható hulladékok gyűjtése

Önnek csak annyit kell tennie, hogy a szelektíven gyűjtött újrahasznosítható hulladékokat (papír és műanyag) kihelyezi a gyűjtési útmutatóban leírt módon az ingatlan elé, az alábbi meghirdetett időpontokban:

Dorog, Kesztölc, Piliscsév, Leányvár

február 5.; március 5.; április 2.; május 7.; május 21.; június 4.; június 18.; július 2; július 16.; augusztus 6; augusztus 20.; szeptember 3; október 1.; november 5.; december 3.

Annavölgy, Bajna, Csolnok, Dág, Epöl, Máriahalom, Nagysáp, Sárisáp, Tokod, Tokodaltáró, Úny

február 12.; március 12; április 9.; május 14.; május 28.; június 11.; június 25.; július 9; július 23.;augusztus 13.; augusztus 27.; szeptember 17; október 8.; november 12.; december 10.

(A szolgáltató a változtatás jogát fenntartja.)

GYŰJTÉSI ÚTMUTATÓ

PAPÍR

Áttetsző zsákban, kötegelve

Gyűjtési módja: tisztán, laposra hajtogatva

kartondoboz, hullámpapír, élelmiszerek -és kozmetikai cikkek papírdobozai

színes -és fekete-fehér újság, szórólap, prospektus, irodai papír, füzet, telefonkönyv

MŰANYAG

Gyűjtési módja: kiöblítve, laposra taposva áttetsző zsákban,

színes -és víztiszta PET jelzésű palack, kupak (pl. üdítős, ásványvizes)

kozmetikai és tisztítószerek flakonjai (pl. samponos, öblítős, mosogatószeres)

reklámszatyor, nylonzacskó, csomagolófólia, fólia (zsugor és strech)

Fontos tudnivalók!

Kérjük, hogy az újrahasznosítható hulladékokat a szállítási napon, reggel 6 óráig szíveskedjenek kihelyezni az ingatlan elé.

A szelektív hulladékgyűjtés igénybevételéhez szükséges zsákokat Társaságunk biztosítja. A hulladékgyűjtő gépjármű elhaladása után kihelyezett zsákokat nem áll módunkban elszállítani!

Szállítással kapcsolatban személyes ügyintézés:

A helyi ügyfélszolgálaton, szerdai napokon (Dorog, Bécsi út 71.) 8-16 óráig. Telefon: 33/431-299 166. mellék


Polgárdi, 2014. január 15.

Ferencz Kornél s.k.

igazgatóság elnöke

VERTIKÁL Nonprofit Zrt

Ön itt van: Címlap hulladék hulladék GYŰJTÉSI NAPOK, REND 2014-től - szelektív hulladék