SZERESSÜK a SZELET! – csak 2016 januárjában 14 db SZÁLLÓPOR HATÁRÉRTÉK-TÚLLÉPÉS volt Dorogon

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

2016 JANUÁR 1-31 között 14-szer VOLT SZÁLLÓPOR (PM10) HATÁRÉRTÉK-TÚLLÉPÉS DOROGON – azaz a hónap majd felében (45 %) egészségtelen volt e szempontból a levegő a városban. Ez eggyel több, mint a 2015-ös összes PM10 határérték-túllépések száma, 2015-ben ugyanis összesen 13 db szállópor-túllépést számláltunk (volt 12 adatmentes nap is).

 A SZÉL A MI MEGMENTŐNK

Ami tiszta ügy: Dorog lakói, akik egyébként Magyarország 12-edik legsűrűbben lakott településén élnek, ráadásul pont egy medencében, belefulladnának a saját városuk által kibocsátott szennyeződésekbe, ha nem lenne SZÉL.

 DOROG, és minden szennyezett levegőjű város LEGNAGYOBB BARÁTJA a SZÉL. Ez fújja ki a szennyezett levegőt városból. Jó barátunk még az eső, amely kimossa a szennyeződéseket a levegőből, illetve a nap, a meleg, ami azt teszi lehetővé, hogy az éter felé emelkedjenek a szennysapkaként ránk telepedő légnemű szennyeződések.

  A HIDEG & SZÉLCSEND BETESZ NEKÜNK

A hideg & szélcsend viszont betesz nekünk. Minden évben a december, és elsősorban a JANUÁR, FEBRUÁR azok a hónapok, amikor olyanok a légköri viszonyok, hogy fulladozunk a saját légnemű levünkben. Ekkor alakul ugyanis leggyakrabban úgy az időjárás (hideg, álló levegő), hogy a város által termelt légszennyező anyagok (üzemek, fűtés, közlekedés) rajtunk maradnak.

Úgyhogy: SZERESSÜK a SZELET, mert Ő a MI LEGJOBB BARÁTUNK.

Szobrot neki, de minimum pár utcanevet!

 ADATOK

NAPI-átlag ADATOK ITT: http://bit.ly/levmin-dorog

PILLANATNYI, ÓRÁS SZENNYEZETTSÉGI ADATOK ITT: http://www.levegominoseg.hu/automata-merohalozat

Az ország településeinek aktuális légszennyezettségi állapotát mutató adatok meg itt: https://idokep.hu/szmog


Ön itt van: Címlap legszennyezes levegőminőség Dorog SZERESSÜK a SZELET! – csak 2016 januárjában 14 db SZÁLLÓPOR HATÁRÉRTÉK-TÚLLÉPÉS volt Dorogon