Közgyűlési meghívók, határozatok

2015. 05. 27-ei NCTA projektértékelő egyesületi gyűlés, beszámoló

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

2015. 05. 27-én tartotta a DKE az NCTA projektjének 2. megbeszélését. A fő kérdés az volt, az egyes projektelemeket, miként és hogyan lehet megvalósítani a helyi viszonyok, adottságok, változók függvényében. A projektmegbeszélésről készült összefoglalót >> ITT << tölthetitek le egyben.

ILLETVE ELOLVASHATJÁTOK ALÁBB

PROJEKTÉRTÉKELŐ megbeszélés – 2015-05-27 – ÖSSZEFOGLALÓ

Helyszín: Művelődési Ház, Dorog, 2015-05-27 18 óra

Jelenlévők: 8 fő

ÜZEMLÁTOGATÁSOK és ZÖLD SOROK

A projektvezető elmondta, az üzemlátogatásokra az érdeklődők toborzása majdnem kudarcba fulladt, mert Dorogról nemigen volt érdeklődés.

A Zöld Sorok kiadott 5000 példánya nem működik e szempontból hatékonyan.

Ezért összeállított egy 900 címes e-mail listát, ez viszont működik, a februári üzemlátogatásokra átlagosan 15 fő jött el.

Külön megköszönte Nagy Tibor Esztergom-kertvárosi tagunknak, hogy minden üzemlátogatásra 2-5 főt szervezett februárban.

Nagy Tibor jelezte, a kertvárosi 3-5 fő a következő körben is el fog jönni az üzemlátogatásokra.

Nádor Tamás leszögezte, az e-mailes értesítési rendszer bevált, ezt a rendszert kell a továbbiakban működtetni üzemlátogatás-szervezési céllal.

A tagok közül többen azt firtatták, e listán vannak-e dorogiak…

Nádor Tamás elmondta, a dorogiaknak külön listája van, illetve a DKE Facebook oldalának kedvelői közül is legalább 200-an dorogiak, egyúttal kérte a tagokat, hogy maguk is küldjék tovább azokat az e-maileket, amelyekkel meghívjuk az embereket az egyes üzemlátogatásokra.

Ezt többen el is vállalták.

ZÖLD SOROK TARTALMA

Balogh Zoltán elnök elmondta, nagyon jó lett a márciusi szám, érdekes, részletes, de kicsit hosszúak a cikkek.

Nádor Tamás elmondta: választani kellett, hogy a tartalom és a jövőbeni érdeklődés, és a gyárak működésének információihoz való hozzáférés rovására rövidebbek legyenek-e a cikkek, vagy pedig írjunk le mindent, amit fontosnak tartunk, és megtudtunk az érintett üzemekkel kapcsolatban.

  Ez utóbbira eset a választás, mert szakmailag, és a projekt utóhatása szempontjából (e cikkek maradnak majd fenn – az interneten pl. – az utókornak) ez volt indokolt.

  Ezt az indoklást a tagok elfogadták, Nógrádi Mariann kifejtette, úgy véli, érdemes előre gondolkodni, és a lehető legtöbb információt nyilvánossá tenni a dorogi üzemek esetében, hisz csak tudás birtokában lehetséges a cselekvés. Egyszóval, minél többet tudunk az üzemek működéséről, annál jobb.

  Nádor Tamás hozzátette: igyekszenek olvashatóan, fordulatosan megírni e cikkeket, de ennek határai vannak, ezt tudomásul kell venni – ugyanakkor közérthetően kell megfogalmazni, azt, amit megtudtunk, és ez szerinte ez sikerül ezekben a cikkekben.

  A tagok közül ezt többen is alátámasztották, elmondták, az érthetőséggel nincs semmi gond, és tényleg az a legfontosabb, hogy ezeket bármikor bárki elővehesse, aki tudni akarja, hogyan működnek ezek az üzemek.

ZÖLD SOROK TERJESZTÉSE

A projektvezető elmondta, nemigen sürögnek a tagok az újság terjesztése ügyében.

Elszoktunk a dologtól, és nem akarja ráerőltetni ezt senkire.

Nagy Tibor jelezte, ha Esztergom-kertvárosban is van erre lehetőség, akkor ők hajlandóak terjeszteni a Zöld Sorokat.

Nádor Tamás elmondta, csak Dorogra elég az újság, ezt vállaltuk a projektben, de köszöni a felajánlást.

Hozzátette, jelenleg megoldott az újság terjesztése, az elnök, a két munkatárs, plusz egy fő terjeszti az újságot Dorogon. Ez eltart így egy darabig, számonként akár 2 hét is rámegy, de lehet, hogy ez az egyszerűbb megoldás.

Nógrádi Mariann jelezte, szívesen terjeszti az újságot, azzal együtt is, hogy több mint a fele a példányoknak rá esik. Úgy fogalmazott, jó móka ez, és neki jó rálátást biztosít a városra, hogy az újságterjesztés jóvoltából rendszeresen bejárja azt. Így ő ezt továbbra is szívesen csinálja, akár több példányt is bevállal még, ha kell, mert szereti ezt csinálni.

  A projektvezető közölte, ha ez egy megoldott dolog, akkor maradjon úgy, ahogy működik a dolog.

Ha esetleg problémák lennének a terjesztéssel, akkor beszéljék át újfent a dolgot.

  Ez mindenki megelégedésére szolgált, úgy tűnt :)

  ​ÜZEMEK MEGKERESÉSE

A projektvezető kifejtette, megkeresték az üzemeket novemberben a 2014 októberében megbeszélt módon, azaz egyszerre megszólítva őket, hogy tudjon mindegyikük a másik megszólításáról is.

  Ez a módszer működött, mind a 4 nagy dorogi üzem bevállalta az üzemlátogatásokat.

  Itt így nincs több tennivaló.

FÓRUMOK/PANASZNAPOK

A projekt ütemterve szerint a 2014 augusztustól 2016 áprilisig 5 fórumot kell tartani.

Ebből egy meghiúsult már a helyhiány miatt, de 2015-05-20-án megtartotta a DKE a maradék 4-ből az első fórumot.

Ezt előtte a Zöld Sorok címlapján, jobb oldalon hirdettük meg.

A 20-ai fórum után tudjuk, milyen eredménnyel – a fórumon 13-an voltak jelen a DKE munkatársakkal, tagsággal, az égetős 3 emberrel együtt.

A lakossági érdeklődés tehát összességében 2-3 főt jelentett.

Dr. Dávid Annak felvetette, hogy tartana egy előadást, és esetleg érdemes lenne megkeresni más dorogi egyesületeket, például a Dorog Város Barátai Egyesületet (DVBE). Mi több ezt a két dolgot össze lehetne vonni, azaz az előadás apropóján tartana a két egyesület egy közös gyűlést úgy, hogy ez nyílt lenne, azaz meghívnánk rá a dorogi érdeklődőket is.

  Nádor Tamás, Balogh Zoltán ezt jó ötletnek tartotta, előbbi bevállalta, hogy megkeresi a DVBE vezetőit, és egyeztet velük.

VESZÉLYES- ÉS ELEKTRONIKAI HULLADÉK GYŰJTÉS

Nádor Tamás (NT) elmondta, azon nem fogunk tudni változtatni, hogy az önkormányzat szervezi a továbbiakban a gyűjtést, és ez nem is baj, mert nagy a részvétel rajta a helyenként hiányos tájékoztatás ellenére is.

Kiemelte, a 2015 április 25-ei gyűjtés előtt a DKE honlapján 2 nap alatt mintegy 700-an nézték meg a gyűjtés helyszínét, időpontját taglaló cikket, ami a többi cikk időarányos olvasottságának legalább 50-szerese.

Többen jelezték a résztvevők közül, hogy sokan nem tudtak a gyűjtésről, mert nem igazán megfelelő módon hirdeti ezt meg az önkormányzat.

  A projektvezető elmondta, a továbbiakban is a dke.hu-nak fog fontos szerep jutni az évi kétszeri hulladékgyűjtés időpontjáról és helyszíneiről való tájékoztatásban.

  Ez az, amire koncentrálni kell, mert ez az a beavatkozási pont, ahol sokat lendíthet az egyesület a gyűjtések eredményességén.

  A tagok ezzel egyetértettek, és kérték a projektvezetőt, hogy félévről-félévre a lehető leghamarabb szerezze be a gyűjtési időpont-információkat az egyes gyűjtések előtt, majd azt a lehető legszélesebb körben publikálja (honlap, e-mail, Facebook).

ZÁRÁS

A projektvezető elmondta a tagoknak, továbbra is várja az ötleteket, probléma-jelzéseket, bármit, ami a projekttel kapcsolatos meglátás, azt előre viszi.  

Dorog, 2015-05-27

Ön itt van: Címlap EGYESÜLET SZERVEZET: meghívók, határozatok, alapszabály 2015. 05. 27-ei NCTA projektértékelő egyesületi gyűlés, beszámoló