kiadványaink

Gyógyszergyár – a társadalmi kontroll mindennapjai - két tucat cikk kommentárokkal

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

172 oldalas kiadvány - Richter Gyógyszergyár, Dorog... a nagyüzemek társadalmi kontrolljának mindennapjai - 35 cikk, kommentárokkal

 

Az alábbiakban egy – agytornáztató – csemegét ajánlunk azoknak az olvasóinknak, akik érdeklődnek az iránt, a DKE-nél konkrétan miképp folyik az ipari üzemek társadalmi kontrollja. Aki arra kíváncsi, hogyan zajlik nálunk e civil szerep betöltése, az remélhetőleg az alábbi – A4-ben 172 oldalas – összeállításból (egyben, pdf-ként letölthető innenezt megtudhatja.

(Hogyan, mit kérdezünk; milyen hangnemben folyik a kommunikáció egy civil szervezet és egy cégóriás között; milyen tematikák élveznek elsőbbséget; milyen problémákra kérdezünk vissza folyamatosan; milyen mélységben folyik a tudakozódás; meglátásunk szerint mekkora szakmaiságot bír el a nyilvános kommunikáció – egyszóval meg akarjuk mutatni, mire jutottunk két és fél év alatt azzal a dorogi gyárral, amelyet a lakosok a 2. legveszélyesebb nagyüzemnek tartanak a városban. ) A következő sok-sok oldalon tehát az egyik legnagyobb dorogi gyár, a Richter Gedeon Rt. példáján mutatjuk meg, miként megy végbe a társadalmi kontroll mindennapi gyakorlata.

 

KÉRDÉSEK

Az üzemeknek feltett kérdések összeállítása lényegében az ORIGÓJA MINDENNEK. A kérdésekkel nyitjuk meg azt a témát, amire kíváncsiak vagyunk, ezekkel kommunikáljuk, mire tartunk igényt, mi érdekel minket, mit tartunk fontosnak stb. A kérdések feltételének módja, hangneme is fontos. A kérdezés módja ne legyen agresszív, előítéletes (tudom, hogy úgyis hazudsz nekem… stb.), mert ezzel lezárjuk a téma megtárgyalását is.

kérdezők (csapata)

Különösen hasznos, ha az üzemlátogatáson részt tud venni aktív kérdezőként egy-egy olyan szakértő, akinek szakterülete körébe esik az üzem működése, pl. gyógyszergyárnál, vegyész.

 

titkolózás-paradox cégek

Ha egy cég titkolózással teszi a „kelleténél érdekesebbé” magát, annak rendes következménye, hogy nem csak az derül ki, amit elhallgatott, hanem abból is „téma” lesz, amiről addig szó se volt JJ

 

 

FACEBOOK

Napjainkban a legalkalmasabb eszköz az üzemlátogatások eredményeinek stb. mediatizálására, nyilvánosság-teremtésre. A leglényegesebb alkotórésze e szempontból, hogy minden posztot azonnal elküld az ismerősi körbe tartozóknak. (A DKE Facebook oldala: https://www.facebook.com/dkegy)

 
Ön itt van: Címlap kiadványaink Gyógyszergyár – a társadalmi kontroll mindennapjai - két tucat cikk kommentárokkal