kiadványaink

KIADVÁNY: a lakossági veszélyes- és elektronikai hulladékgyűjtés SZERVEZÉS ABC-je

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A Dorogi Környezetvédelmi Egyesület 2000-2013 között 25 db veszélyes- és elektronikai hulladékgyűjtést szervezett Dorogon - félévente, tavasszal és ősszel (szigorúan szombatonként :). Kezdetben, 60 fő adott le az 5 gyűjtőponton mintegy 800 kg hulladékot. Rá 8-10 évre, 400-500 ember adott le gyűjtésenként 8000-13 000 kg veszélyes- és elektronikai hulladékot...

HONLAPUNK, E KIADVÁNYUNK, kéttucatnyi gyűjtésünk képenként kommentált cikkei bemutatják, egy évtized tapasztalatát, kifejezetten azzal a céllal, hogy tapasztalatainkat, kialakult módszereinket (fortélyokat/tudnivalókat) megosszuk, ÁTADJUK, azoknak civil szervezeteknek, önkormányzatoknak, gyűjtés-szervezésért felelős embereknek, akik ilyen gyűjtéseket szeretnének szervezni.

A 26 oldalas kiadvány egyben letölthető .pdf formátumban >> INNEN <<

Nagy munka volt 25 gyűjtés tapasztalatait összefoglalni, honlaposítani, úgy, hogy azt mások is hasznosítani tudják.

Az „OKTATÓVIDEÓ - VESZÉLYES- és ELEKTRONIKAI HULLADÉKGYŰJTÉS SZERVEZÉSE - hogy csináljuk” c. 25 perces videó folyamatában mutat be egy gyűjtést – úgy, hogy közben percenként több képaláírás segítségével magyarázzuk el, mi, miért, hogyan történik.

Ez a kiadvány (A lakossági veszélyes- és elektronikai hulladékgyűjtés SZERVEZÉS ABC-je) pedig ABC-sorrendben veszi sorra azokat a tudnivalókat, tanácsokat, problémákat és megoldásokat, amelyekkel megismerkedni szerintünk nélkülözhetetlen egy sikeres lakossági veszélyes- és elektronikai hulladékgyűjtés megszervezéséhez.

Ön itt van: Címlap kiadványaink KIADVÁNY: a lakossági veszélyes- és elektronikai hulladékgyűjtés SZERVEZÉS ABC-je