kiadványaink

POLGÁRMESTERI NYILATKOZAT A DOROG.HU-RÓL, a BVM-es vegyi hulladék ügyben (2015-05-06, 10:33, dorog.hu)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Az alábbiakban Tittmann János dorogi polgármester nyilatkozatát adjuk közre a BVM-es hulladék dorogi égetéséről...

"A sajtóban, a közösségi oldalakon olvasható megnyilatkozások és a tapasztalható feszültség miatt szükségesnek látom Dorog lakosságának tájékoztatását arról, hogy a fent említett veszélyes ipari hulladék dorogi ártalmatlanításával kapcsolatban információkat kértem a Sarpi Dorog Kft.-től.

A szakemberek elmondták, hogy az Illatos úti ipari hulladék veszélyességét tekintve semmiben nem különbözik az Égetőben folyamatosan ártalmatlanításra kerülő vegyületektől. Az Égető rendelkezik a környezetvédelmi szakhatóság által ellenőrzött alkalmas technológiával. A jelenlegi ártalmatlanítás folyamata nem jelent a korábbiaknál nagyobb környezeti kockázatot. Az Égető a beszállított ipari hulladék vegyi összetételét folyamatosan ellenőrzi és kizárólag olyan hulladékok ártalmatlanítását vállalja, melyek engedélyezett technológiájukkal kockázat növekedése nélkül ártalmatlaníthatók.

Dorog levegő tisztaságára vonatkozó mérési adatokat rendszeresen közzétesszük és mint az az elmúlt hónapokban látható volt, egészségre ártalmas környezetterhelési adatok nem voltak.

A jelenlegi ártalmatlanítási folyamat is a korábbiaknak megfelelő környezetvédelmi szakhatósági ellenőrzés mellett zajlik."

Ön itt van: Címlap kiadványaink veszélyes hulladékok POLGÁRMESTERI NYILATKOZAT A DOROG.HU-RÓL, a BVM-es vegyi hulladék ügyben (2015-05-06, 10:33, dorog.hu)