ÚJABB HULLADÉKLERAKÓ DOROGON - ismét a Pala fölött tevékenykedne a TATAI Környezetvédelmi Zrt.

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Palatinus tóA Tatai Környezetvédelmi Zrt. ismétvelésbe venné (hulladéklerakó, hulladék-kezelés, nagy mennyiségben) a dorogi, esztergomi Palatinus fölötti volt pernyetárolót. A dorogi és esztergomi társadalmi szervezetek a napokban alakítják ki közös és szervezetenkénti véleményüket, annyi azonban biztos, egyelőre nem találkoztunk olyan szervezettel, amelynek tagjai üdvözölték volna a két szuperszennyezett levegőjű városban (Dorog, Esztergom, PM10, Dunántúl dobogósai minden nap) egy újabb jelentős szennyezési potenciállal rendelkező, a PALATINUS VIZÉRE potenciálisan VESZÉLYT JELENTŐ  újabb hulladéklerakó ötletét.

A Tatai Környezetvédelmi Zrt. ismét művelésbe venné (hulladéklerakó, hulladék-kezelés, nagy mennyiségben) a dorogi, esztergomi Palatinus tó fölötti volt pernyetárolót. Hulladékkezelési tevékenységet szeretnének itt ismét elkezdeni.

Hivatkoznak a Richter Gedeon Rt. dorogi részlegére is. Tandi András ennek apropóján kereste fel február 16-án a Dorogi Környezetvédelmi Egyesületet (eljött a gyűlésünkre), és elmondta, a Tatai Környezetvédelmi Zrt. nem az ő megbízásukból, vagy bármiféle bíztatásukra kezdené el ismét a Pala fölötti területet hulladékkezelésre használni, mi sem áll távolabb tőlük, mint ilyesmit kérni a hulladékuk egy részét kezelő cégtől.

Hozzátette: ismert, hogy a zrt korábbi tevékenysége folytán felmerült a Pala szennyezésének kérdése. Most is ez a kérdés, szennyezheti-e a Palatinus tó vizét az újfent elkezdeni szánt tevékenység.

LETÖLTHETŐ - INNEN - AZ ENGEDÉLYEZTETÉSI DOKUMENTÁCIÓ

A szerkesztő megjegyzése: a gyógyszergyár képviselője gyakorlatilag érzékeltette a DKE-vel, a Richternek nem különösebben érdeke, hogy ismét olyan ügybe keveredjen esetleg a hulladékait kezelő Tatati Zrt Dorogon újrakezdeni akart tevékenysége jóvoltából, ami a városban - közvetve - rossz hírét kelthetné. A Richter és a város, ahol működik, Dorog, békés, jó kapcsolatát a gyógyszergyár minden bizonnyal nem kivánja kockára tenni azzal, hogy a jövőben nem Almásfüzítőre, hanem Dorogra szállítani tervezett (Tatai Környezetvédelmi Zrt. hivatkozása) hulladékok kezeléséből esetleggond adódjék, úgy, mint tízegynéhány éve.

A győri környezetvédelmi felügyelőség előzékeny útmutatása alapján a DKE birtokába jutott (részletesen elmondták a felügyelőségnél, honnan lehet letölteni :), MERT KÖZZÉ TETTÉK (!) a beruházás engedélyeztetési dokumentációja.

Ezt innen lehet letölteni (egy mappába csomagoltuk az össues dokumentumot, térképet, hatásvizsgálatot: >>> GYORSAN LETÖLTÖM <<<

A dorogi és esztergomi társadalmi szervezetek a napokban alakítják ki közös és szervezetenkénti véleményüket, annyi azonban biztos, egyelőre nem találkoztunk olyan szervezettel, amelynek tagjai üdvözölték volna a két szuperszennyezett levegőjű városban (Dorog, Eszetrgom, PM10, Dunántúl dobogósai minden nap) egy újabb jelentős szennyezési potenciállal rendelkező, a PALATINUS TÓ VIZÉRE potenciálisan VESZÉLYT JELENTŐ  újabb hulladéklerakó ötletét.

Ön itt van: Címlap ÜZEMEK Richter ÚJABB HULLADÉKLERAKÓ DOROGON - ismét a Pala fölött tevékenykedne a TATAI Környezetvédelmi Zrt.