Robbantásos üzemlátogatás, Baumit - 2015-07-24 – flash

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Először is: kattints ide (http://bit.ly/kepgaleria-baumit-ul-2015-07-24), vagy a kis képre itt balra a képgaléria megnyitásához.

A képek kiadják az üzemlátogatás sztoriját. Megérkeztünk, beszélgettünk, robbantás helyszínére mentünk, robbantottunk, visszamentünk tárgyalóba, megbeszéltük, amit láttunk.

Az üzemlátogatáson végig Cseresznyés Erzsébet műszaki vezető kalauzolt minket, a robbantás során Mocsnik Imre robbantásvezető mondta el, mit, hogy, miért.

Nem dinamittal robbantanak ám, hanem műtrágya-gázolaj keverékkel. Ez is egy USA-cuccos dolog, vagy egy évszázaddal ezelőtt felrobbant egy műtrágyát szállító hajó a Mississippin - legalábbis így szól a legenda -, és onnan az éca, hogy a műtrágya-gázolaj kombó mekkorát tud szólni.

Huszan voltunk

 

20-an voltunk, a robbantásról, annak hogyanjáról, a kirobbantott kő termékké válásának fázisairól beszélgettünk előtte-utána.

Most a húszból tizenöt ember dorogi (többség) vagy Esztergom-kertvárosi volt. Velünk volt pl. az Ady Endre utcából Vári úr, akinek az édesapja 1955-től 1986-ig volt a kőbányában robbantómester.

Videó is készült a robbantásról, ugyanilyen sztorisan, mint a képek. De azt még egyeztetni kell a Baumittal, meg még össze is kell vágni.

Egyébként nagyot ment a Baumit az utolsó 8-10 évben. Nem csak telephelyileg fejlődtek nagyot, mióta Dorog lett a cég központja, az csak egy dolog lenne, hanem gondolkozásmódban, hozzáállásban is - ezt azért nem lehet nem észrevenni.

Apróságokból jön ez le, a részletes cikkben majd említek példákat.

Emlékmű & kiállítás - szeptember

Szeptember 4-én 17 órakor fogják átadni a dorogi kőbányászat 110 évfordulójára készült emlékművet. Most építik éppen, nem kis darab.

Rögtön utána (5-én, ha jól emlékszem) kiállítás nyílik a dorogi kőbányászat 110 évéről archív fotókkal stb., a dorogi József Attila Művelődési házban.

Kis színes: találkoztam pár napja egy ismerős nyugdíjas úriemberrel, aki pont e kiállításra vitt mészműs képeket a könyvtárba... úgyhogy szerveződik a dolog smile hangulatjel

További részletek, cikk később itt, a Zöld Sorokban, illetve a www.dke.hu honlapon.

Ön itt van: Címlap ÜZEMEK Baumit Robbantásos üzemlátogatás, Baumit - 2015-07-24 – flash