Zöldhatósági közlemény a 2009. 06. 10-edikei hulladékégetős robbanásról

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A veszélyeshulladék égetőben történt 2009. 06. 10-edikei robbanás másnapján a zöldhatóság közleményt adott ki. A lényeg: "a felügyelőség a térségben két levegő-minőséget mérő imissziós mérőállomást üzemeltet Dorog és Esztergom térségében. A mérési eredményekből megállapítható, hogy a térségben a levegő minősége a szokásosnak megfelelően alakult, egyetlen komponens esetén sem történt határérték túllépés".

 

 

Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség közleménye a SARPI Dorog Környezetvédelmi Kft.-ben, 2009. június 10-én történt robbanás környezetvédelmi vonatkozásáról:

2009. június 10-én 9 óra 15 perckor robbanás történt az égetőmű, darált veszélyes hulladékot gyűjtő 4-es számú hulladéktároló bunkerében. Ezt követően tűz keletkezett, amit az üzem saját védelmi technikájával gőzporlasztással, habágyúval, vízsugárral, nitrogén áram alkalmazásával 15 perc alatt eloltottak.

Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőség a robbanást követően helyszíni hatósági ellenőrzést tartott, a Kft-nél. Megállapították, hogy a robbanás és a tűzeset kapcsán a bunkerek környezetében a szabadtéren a robbanás illetve a tűzeset nyomai (pernye, korom, szaghatás, kiömlött, illetve szétszóródott veszélyes hulladékok) nem tapasztalhatók. A kérdéses hulladéktároló bunkerben uretán maradékok, pasztaszerű festék iszapok voltak találhatóak. Kén, klór, nehézfém, komponensek, nehézfém valamint oldószer maradékok mutathatók ki.
   A robbanás illetve a tűzeset az égető működését nem érintette, az ellenőrzés ideje alatt is üzemszerű működés folyt.
  A Sarpi Dorog Kft. által mért levegő-emissziós határértékek a kritikus időszakban sem voltak határérték felett. Az ellenőrzés során megállapították, hogy az égetőművet körülvevő csapadékvíz elvezetését szolgáló övárkok és a Kenyérmezei patakba torkolló csatorna teljesen szárazak, elfolyás nyomai nem tapasztalhatók A felhasznált és a csarnokban összegyűlt tűzoltóvíz laboratóriumi vizsgálat után a szennyvíztisztító műbe illetve égetésre kerül.

A Környezetvédelmi Felügyelőség a térségben két levegő-minőséget mérő imissziós mérőállomást üzemeltet Dorog és Esztergom térségében. A mérési eredményekből megállapítható, hogy a térségben a levegő minősége a szokásosnak megfelelően alakult, egyetlen komponens esetén sem történt határérték túllépés.

Győr, 2009. június 11.
Gerencsér Tivadar igazgató"

Hozzászólások   

0 #1 Winston 2018-08-22 05:27
Simply want to say your article is as astounding. The clearness in your post is simply cool and i can assume you
aare an expert on this subject. Fine with your permission let me to grab your
feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please carry on the
rewarding work.

Also visit my web pagee :: rikngs purple (Kia: http://valenscube.com/rings-purple-48238.html)
Idézet
0 #2 afihudceli 2019-03-21 12:38
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin Online Amoxicillin 500mg Capsules http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
Idézet
0 #3 hepanibopoye 2019-03-21 12:48
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin Without Prescription Amoxicillin http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
Idézet
0 #4 oavezaqepi 2019-03-21 17:08
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin Online Amoxicillin Online http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
Idézet
0 #5 ovamahekimaf 2019-03-21 17:45
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin 500mg Amoxicillin 500 Mg http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
Idézet

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Ön itt van: Címlap ÜZEMEK Hulladékégető Zöldhatósági közlemény a 2009. 06. 10-edikei hulladékégetős robbanásról