Uncategorised

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

 

Kérjük, ajánld fel adód 1%-át szervezetünknek (Dorogi Környezetvédelmi Egyesület), hogy továbbra is szolgálhassuk a dorogi környezetvédelmet, továbbra is megszervezhessük VESZÉLYESHULLADÉK-GYŰJTÉSEINKET, újra tudjuk indítani ÜZEMKONTROLL PROGRAMUNKAT.

 

Adószámunk: 19150622-1-11

 

A kedvezményezett neve : Dorogi Környezetvédelmi Egyesület. Előre is köszönjük támogatásodat.

 

A rendelkező nyilatkozat << ide kattintva letölthető // KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSEINKET ELÉRED << ITT

Előre is köszönjük támogatását.

A rendelkező nyilatkozat innen is letölthető, illetve kérjük, küldje tovább a linket és a szöveget annak, aki reménybeli támogatónk lehet:

http://www.dke.hu/images/stories/letoltesek/1_sz_NYILATKOZAT_es_adoszam_DKE.doc

Balogh Zoltánelnök
Dorogi Környezetvédelmi Egyesület

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
Budapest, 2010. október 8. - A Greenpeace ma sajtótájékoztatón mutatta be a helyszínen vett minták eredményeit. Az értékek meglepően magasak voltak, többek között az arzén-koncentráció kétszerese a vörösiszapra jellemzőnek.  A Greenpeace a kolontári katasztrófa helyszínén gyűjtött iszapmintákat párhuzamosan vizsgáltatta meg a budapesti Bálint Analitika intézettel és a bécsi Szövetségi Környezetvédelmi Hivatallal. Az eredmények egybevágóan azt mutatják, hogy az eddig nyilvánosságot látott adatok a valósnál jóval ártalmatlanabbnak festik le a mérgező iszap káros hatásait.

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Elutasította a tervezett Holcim cementgyár mészkőbányájának kapacitásbővítését a másodfokú környezetvédelmi hatóság, így nyersanyag lelőhely nélkül maradhat a Nyergesújfalura tervezett hatalmas cementgyár, amely ellen bíróságon pereskednek a helyi önkormányzatok és civil szervezetek.

 A Holcim Hungária Zrt. Nyergesújfalu mellett tervezte bővíteni mészkőbányáját, melynek kapacitását háromszorosára, 600 ezerről 1,8 millió tonnára emelte volna. A helyi civil szervezetek szerint a bánya bővítése elfogadhatatlan, mert a bányatelek jelentős része NATURA 2000-es európai szintű védettséget élvez. A cég által tervezett bányabővítésekkel együtt több mint 90 hektárnyi, zömében erdőterület vált volna a bányászat martalékává a Gerecsében, a Tájvédelmi Körzet közvetlen szomszédságában. Ráadásul a civilek által felkért botanikus több mint ezer védett növény és állatfajt talált a bányászatra kijelölt területen.

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Jelentősen megemelkedett a szállópor koncentrációja az ország északnyugati részén, több mérőállomáson is meghaladja az egészségügyi határértéket – közölte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium 2010. 01. 24-én, vasárnap.

  A szállópor koncentrációja Tatabányán, Dorogon és Esztergomban elérte a TÁJÉKOZTATÁSI KÜSZÖBÉRTÉKET, Sarródon, Sopronban és Győrben pedig megközelítette azt.

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

A megbetegedés általában az influenza szokásos jellegzetes tüneteivel jár. A betegség hirtelen kezdődik, a leggyakrabban észlelt tünetei: magas láz, köhögés, torokfájás, orrdugulás, orrfolyás, izomfájdalom, fejfájás, fáradtság, hidegrázás. A légúti tünetek mellett ritkán gyomor-bélrendszeri tünetek is előfordulhatnak, pl. hasmenés, hányinger, hányás. A betegség lappangási ideje általában 1-4 nap, maximum 7 nap...

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív


A hónap közepe óta az ország jelentős részén, de megyénkben is néhány nap kivételével az egészségügyi határérték felett van a levegőben egyes szennyezőanyagok koncentrációja. Az alábbiakban erről a helyzetről adunk tájékoztatást.

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
A Füstirtók a Gyermekdohányzás Visszaszorításáért Alapítvány az utóbbi két hétben öt drámai hangú nyilatkozatot tett közzé. A legutóbbi, keddi nyilatkozat alább olvasható.EGYETLEN HATÓSÁG SEM ELLENŐRZI ÉVEK ÓTA A CIGARETTÁK KÁTRÁNY -, NIKOTIN ÉS SZÉNMONOXID TARTALMÁT MINISZTERI RENDELETET MEGSZEGVE. ÍGY A DOHÁNYIPAR AZT ÍR A DOBOZOKRA, AMIT CSAK AKAR.

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív

IMPRESSZUM

Kiadó: Dorogi Környezetvédelmi Egyesület

Felelős szerkesztő: Mohos Nádor Tamás

Szerkesztőség címe: 2510 DOROG, Hősök tér 13.

T: (30) 480-1145

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

ÜZENET, hangfájl hagyása: 06-21-382-9225

 

CIKKEK ÁTVÉTELE

A www.dke.hu honlapról kizárólag a felelős szerkesztő engedélyével lehet cikket átvenni.

A honlap cikkei szerzői jogi védelem alatt állnak.

Az átvétel feltételeinek megbeszélése érdekében hívja a 06 30 480 1145-ös telefonszámot, vagy küldjön e-mailt a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mailcímre.

 

Ön itt van: Címlap ÜZEMEK Uncategorised