Veszélyes és elektronikai hulladékgyűjtés cikkek

Veszélyes- és elektronikai hulladék-gyűjtés – akciónap május 30-án (+ VIDEÓ a múltkori gyűjtésről!)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Május 30-án, szombaton, 8-12 óra között, ismét veszélyeshulladék-gyűjtő akciónapot szervez a DKE Dorogon az égetőmű, a Saubermacher, az AVE Tatabánya Kft-k közreműködésével. A helyszíneken az egyesület tagjai szeretettel várják a veszélyes háztartási és elektronikai hulladékot (minden, ami árammal ment) leadókat. MÁR NEM GYŰJTJÜK A PAPÍRT, MŰANYAG PALACKOKAT, FÓLIÁT, hisz Dorogon megvalósult a szelektív gyűjtés. (A cikk végén egy pár perces videót láthatnak, amelyet a múltkori gyűjtéskor készítettünk.)

A múltkori, november 8-ai 15. veszélyeshulladék-gyűjtésen 308 ember adott le veszélyes-hulladékot, 5653 kilogrammot. Most is külön gyűjtjük – a szárazelem, az akkumulátorok mellett – az elektronikai cikkeket (múltkor 2180 kg) és a használt sütőolajat is (múltkor 650 liter), így ezek sorsa nem a megsemmisítés, hanem az újrahasznosítás lesz.

Most is ekként zajlik majd a gyűjtés.

Novemberben ismét tisztes termés került a konténerekbe, a résztvevők is többen voltak, mint valaha. Reméljük, e gyűjtésen is sikerül legalább ennyi veszélyes hulladékot kimenteni a szemétből.

Bíztatunk minden dorogit, ha eddig még nem szánta rá magát, nézzen körül otthon, s hozzon a veszélyeshulladék-gyűjtésre valamilyen „ide kívánkozó” anyagot.

Nem gyűjtjük...

Mivel 2005-ben bevezették a szelektív hulladékgyűjtést Dorogon, akciónapunkon nem gyűjtjük a papírt, műanyag palackokat, műanyag fóliát… Nem tudjuk sajnos átvenni a HULLÁMPALÁT SEM.

 

Háztartási veszélyes hulladékok – spiritusz, petróleum, fényezőviasz, cipőkrém, folttisztítók, réz- és ezüsttisztító, hipó, sósav, szalmiákszesz, dugulásoldó folyadékok, fotóvegyszerek, kozmetikumok, gyógyszermaradék, oldószeres hibajavító festék, alkoholos filctoll, elem, akkumulátor, fénycső, motorolaj, fáradt olaj, sütés utáni égett olaj, azbeszttartalmú fékbetét, terpentin, aceton, festék, hígító, pác, lakk, ragasztó, gitt, hézagtömítő, felületjavító anyagok, rovar-, gyomirtó, gombaölő szer, rovarriasztó, rágcsálóölő szerek, kiégett fénycsövek, növényvédő szerek, háztartási vegyszerek, festékanyagok, és mindegyiknek a kiürült doboza, tartója, üvege  (A higanyos hő- és lázmérőket külön dobozban (zacskóban) kérjük átadni a konténer-felügyelőknek.)

Helyszínek, időpont

Időpont: május 31.  (szombat), 8–12 óra

 

Gyűjtési helyek:

1. Penny Market parkolója

2. SZTK-val szemközti parkoló

3. Profi parkolója

4. Zsigmondy ltp. és a Schmidt S. ltp. között a parkolóban

5. Széchenyi ltp. melletti parkoló

 

A konténerek biztosítását, szállítását, az akkumulátorok, elektronikai hulladékok ártalmatlanítását a Saubermacher Kft. díjmentesen vállalta. Az égethető hulladékokat (lejárt szavatosságú gyógyszerek, festékes hulladékok, olajos hulladékok, növényvédő szerek, fotóvegyszerek és csomagoló anyagaik stb.) a SARPI Dorog Kft.. díjmentesen veszi át. A SARPI Dorog Kft. és a Saubermacher Kft. segítségéért köszönetet mondunk.

Elektronikai hulladék – minden, ami árammal működött.

Szervezői elérhetőség – az akciónappal kapcsolatos kérdéseikkel Nádor Tamás szervezőhöz fordulhatnak. Elérhetőségek: (30) 480 1145 és dke KUKAC dkePONT hu

 

 

új rekord

A 2008. 11. 08-ai veszélyes-hulladék-gyűjtés eredményei

nem

égetendő veszélyes hulladékok

2761 kg

igen

sütőolaj (használt)

650 kg

igen

elektronikai hulladék és akkumulátor (összesen)

2180  kg

nem

szárazelem

62  kg

nem

összes vesz. hulladék

5653 kg

 

 

igen

hulladékot

leadók száma

308 fő

 

Videó, 3 perces a 2008. 11. 08-ikai gyűjtésről. Jól sikerült, érdemes megnézni :)

 

 

 

Ön itt van: Címlap veszhull-gyűjtések Veszélyes- és elektronikai hulladék-gyűjtés – akciónap május 30-án (+ VIDEÓ a múltkori gyűjtésről!)