Veszélyes és elektronikai hulladékgyűjtés cikkek

VESZÉLYES- és ELEKTRONIKAI HULLADÉK-GYŰJTÉS – AKCIÓNAP NOVEMBER 7-ÉN (VÁLTOZÁSOK – ld. a szövegben)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

VÁLTOZÁS: az ELEKTRONIKAI HULLADÉKOT és az AKKUMULÁTOROKAT már csak két helyszínen, az SZTK-VAL SZEMKÖZTI PARKOLÓNÁL és PROFI ÁRUHÁZ PARKOLÓJÁNÁL lévő gyűjtőponton LEHET LEADNI!!! Ezeket a hulladékokat a másik három helyszínen nem vesszük át!

NOVEMBER 7-ÉN, SZOMBATON, 8-12 óra között, ismét veszélyeshulladék-gyűjtő akciónapot szervez a Dorogi Környezetvédelmi Egyesület Dorogon a SARPI, a Saubermacher, a FeFerrum Kft-k. közreműködésével. A helyszíneken az egyesület tagjai szeretettel várják a veszélyes háztartási és elektronikai hulladékot (minden, ami árammal ment) leadókat.  (A gyűjtéshez tartozó plakát a cikk végén található JPG kép, egy kattintással elmenthető, vagy kattints IDE a letöltéshez.)

 

A múltkori, május 30-adikai veszélyeshulladék-gyűjtésen 407 ember adott le veszélyes-hulladékot, 9889 kilogrammot, ez új csúcs volt. Az égetéssel ártalmatlanításra kerülő folyékony és szilárd halmazállapotú háztartási VESZÉLYES HULLADÉKOKON kívül, most is külön gyűjtjük – a SZÁRAZELEM, az AKKUMULÁTOROK mellett – az ELEKTRONIKAI cikkeket és a HASZNÁLT SÜTŐOLAJAT is, így ezek sorsa nem a megsemmisítés, hanem az újrahasznosítás lesz.

 

VÁLTOZÁS: az ELEKTRONIKAI HULLADÉKOT és az AKKUMULÁTOROKAT már csak két helyszínen, az SZTK-VAL SZEMKÖZTI PARKOLÓNÁL és PROFI ÁRUHÁZ PARKOLÓJÁNÁL lévő gyűjtőponton LEHET LEADNI!!! Ezeket a hulladékokat a másik három helyszínen nem vesszük át!

 

Most is ekként zajlik majd a gyűjtés. Bíztatunk minden dorogit, környékbelit, ha eddig még nem szánta rá magát, nézzen körül otthon, s hozzon a veszélyeshulladék-gyűjtésre valamilyen „ide kívánkozó” anyagot.

FONTOS: csak lakosságtól veszünk át veszélyes hulladékot, cégektől, intézményektől nem.

 

NEM GYŰJTJÜK, nem vesszük át:

 

Mivel 2005-ben bevezették a szelektív hulladékgyűjtést Dorogon, akciónapunkon NEM gyűjtjük a papírt, műanyag palackokat, műanyag fóliát

Nem tudjuk sajnos átvenni a HULLÁMPALÁT SEM.

Nem vesszük át továbbá a gépkocsiméretnél nagyobb autógumikat (kisteherautó, nagyteherautó gumik).

Nem tudjuk átvenni a higanyt sem, így a higanyos lázmérőket sem.

 

HULLADÉK-ÁTVÉTELI szabályok

 

Senkinek, semmilyen leadott hulladékot nem adunk át, a hulladékok közül tilos bármit is elvinni. Az akkumulátorokra, tévékre, műszaki cikkekre ez különösen érvényes. Tilos a konténerfelügyelőket erre kérni – az előzőekben felsorolt esetek rendőrségi eljárás megindítását vonják maguk után.

Háztartási veszélyes hulladékok – spiritusz, petróleum, fényezőviasz, cipőkrém, folttisztítók, réz- és ezüsttisztító, hipó, sósav, szalmiákszesz, dugulásoldó folyadékok, fotóvegyszerek, kozmetikumok, gyógyszermaradék, oldószeres hibajavító festék, alkoholos fil

ctoll, elem, akkumulátor, fénycső, motorolaj, fáradt olaj, sütés utáni égett olaj, azbeszttartalmú fékbetét, terpentin, aceton, festék, hígító, pác, lakk, ragasztó, gitt, hézagtömítő, felületjavító anyagok, rovar-, gyomirtó, gombaölő szer, rovarriasztó, rágcsálóölő szerek, kiégett fénycsövek, növényvédő szerek, háztartási vegyszerek, festékanyagok, és mindegyiknek a kiürült doboza, tartója, üvege…

 

HELYSZÍNEK, IDŐPONT

 

IDŐPONT: NOVEMBER 7.  (SZOMBAT), 8–12 ÓRA

 

Gyűjtési helyek:

1. Penny Market parkolója

2. SZTK-val szemközti parkoló

3. Profi parkolója

4. Zsigmondy ltp. és a Schmidt S. ltp. között a parkolóban

5. Széchenyi ltp. melletti parkoló

 

A konténerek biztosítását, szállítását a Saubermacher Kft. díjmentesen vállalta. Az égethető hulladékokat a SARPI Dorog Kft.. díjmentesen veszi át és ártalmatlanítja. A Feferrum Kft. az elektronikai hulladékok és az akkumulátorok szakszerű újrahasznosításában segédkezik. Mindhárom cég segítségéért köszönetet mondunk.

 

ELEKTRONIKAI HULLADÉK – minden, ami árammal működött.

 

SZERVEZŐI ELÉRHETŐSÉG – az akciónappal kapcsolatos kérdéseikkel Nádor Tamás szervezőhöz fordulhatnak. Elérhetőségek: (30) 480 1145 és Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

A 2009. 05. 30-ai veszélyes-hulladék-gyűjtés eredményei

égetendő veszélyes hulladékok

5620 kg

sütőolaj (használt)

700 kg

akkumulátor

530 kg

elektronikai hulladék

2980  kg

szárazelem

59 kg

összes vesz. hulladék

9889 kg

 

 

 

hulladékot

leadók száma

407 ember

 

 

 

 

 

Ön itt van: Címlap veszhull-gyűjtések VESZÉLYES- és ELEKTRONIKAI HULLADÉK-GYŰJTÉS – AKCIÓNAP NOVEMBER 7-ÉN (VÁLTOZÁSOK – ld. a szövegben)