Veszélyes és elektronikai hulladékgyűjtés cikkek

Veszélyeshulladék-gyűjtés, 2009. november 7. - eredménytörténet

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Gyorsjelentés Magyarország legjelentősebb, legeredményesebb lakossági veszélyeshulladék-gyűjtésének eredményeiről - Bombasiker lett a 2009. november 7-ei, 18. dorogi lakossági veszélyeshulladék-gyűjtés. 397-en adtak le hulladékot, szinte minden hulladékfajtát tekintve új rekord született. Sütőolajból az eddigi rekord 700 liter leadott sütőolaj volt, most 810 liter került a gyűjtőhordókba, soha ennyi (7070 kg) égetendő veszélyes-hulladék (festék, hígító, göngyölegeik, stb. stb.) nem került begyűjtésre, most 4195 kg elektronikai hulladék jött össze, múltkor csak 2180 kg. Elkészítettem a gyűjtésről a képgalériát, is melyet IDE KATTINTVA >>> LEHET MEGTEKINTENI.

Akkumulátorokból is rekordtermés volt, a szokásos 500-600 kiló helyett most 1085 kilót szállíthatott el a FeFerrum Kft. Összesen 13 219 kg veszélyes hulladékot adott le 397 ember (10-el kevesebb mint múltkor - ok: Zöld Sorok megjelentetésének ellehetetlenülése).

 

 

új rekord-e

A 2009. 11. 07-ei veszélyes-hulladék-gyűjtés eredményei

igen

égetendő veszélyes hulladékok

7070 kg

igen

sütőolaj (használt)

810 kg

igen

akkumulátor

1085 kg

igen

elektronikai hulladék

4195 kg

nem

szárazelem

59 kg

igen

összes vesz. hulladék

13 219 kg

 

 

 

nem

hulladékot  leadók száma

397 ember

 

A Dorogi Környezetvédelmi Egyesület által szervezett (közreműködő partnerek: SARPI Kft., Saubermacher Kft., FeFerrum Kft, Dorogi Polgármesteri Hivatal) dorogi veszélyeshulladék-gyűjtés ma Magyarország legjelentősebb, legeredményesebb lakossági veszélyeshulladék-gyűjtése legjobb tudomásunk szerint. Megvalósításában döntő szerepet játszanak a közreműködő cégek, pl. a SARPI Kft. Ingyen égeti el az összegyűlt veszélyes hulladékot (ez esetben kb. 2 milliós tétel), segít a folyékony veszélyes hulladék elszállításában, a Saubermacher Kft. biztosítja a konténereket, és elszállítja a veszélyes hulladékokat az égetőműbe, a FeFerrum Kft. gyűjti az elektrohulladékot, az akkumulátorokat (hozza a konténereket, viszi a hulladékot, kinyeri a visszanyerhető másodnyersanyagokat), a dorogi polgármesteri hivatal biztosítja a gyűjtéshez szükséges engedélyeket.

 

GALÉRIA

Elkészítettem a gyűjtésről a galériát, melyet IDE KATTINTVA >>> LEHET MEGTEKINTENI (a./képszegély jobb felső sarkában lévő gombot kattintgatva lehet előre haladni); b./ az albumban lévő képre kattintva eredeti nagyságban is megnézhető a kép. Igen klassz videóanyag is készült, ennek megvágása némi időt vesz igénybe, de hamarost felkerül majd a www.civiljutub.hu videómegosztónkra.

 

Nádor Tamás – szervező

Dke.hu - szerkesztő

 

Pár képet kiemeltünk a galériából:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ön itt van: Címlap veszhull-gyűjtések Veszélyeshulladék-gyűjtés, 2009. november 7. - eredménytörténet