Veszélyes és elektronikai hulladékgyűjtés cikkek

VESZÉLYES- és ELEKTRONIKAI HULLADÉK-GYŰJTÉS – AKCIÓNAP 2010. MÁJUS 29-ÉN (VÁLTOZÁSOK – ld. a szövegben)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

VÁLTOZÁS!!!: az ELEKTRONIKAI HULLADÉKOT és az AKKUMULÁTOROKAT már csak két helyszínen, az SZTK-VAL SZEMKÖZTI PARKOLÓNÁL és PROFI ÁRUHÁZ PARKOLÓJÁNÁL lévő gyűjtőponton LEHET LEADNI!!! Ezeket a hulladékokat a másik három helyszínen nem vesszük át! MÁJUS 29-ÉN, SZOMBATON, 8-12 óra között, ismét veszélyeshulladék-gyűjtő akciónapot szervez a Dorogi Környezetvédelmi Egyesület Dorogon a SARPI, a Saubermacher, Kft-k közreműködésével. A helyszíneken az egyesület tagjai szeretettel várják a veszélyes háztartási és elektronikai hulladékot (minden, ami árammal ment) leadókat...

 

A múltkori, 2009. NOVEMBER 7-edikei veszélyeshulladék-gyűjtésen 397 ember adott le veszélyes-hulladékot, 13 219 kilogrammot, ez új csúcs volt. Az égetéssel ártalmatlanításra kerülő folyékony és szilárd halmazállapotú háztartási VESZÉLYES HULLADÉKOKON kívül, most is külön gyűjtjük – a SZÁRAZELEM, az AKKUMULÁTOROK mellett – az ELEKTRONIKAI cikkeket és a HASZNÁLT SÜTŐOLAJAT is, így ezek sorsa nem a megsemmisítés, hanem az újrahasznosítás lesz.

VÁLTOZÁS: az ELEKTRONIKAI HULLADÉKOT és az AKKUMULÁTOROKAT már csak két helyszínen, az SZTK-VAL SZEMKÖZTI PARKOLÓNÁL és PROFI ÁRUHÁZ PARKOLÓJÁNÁL lévő gyűjtőponton LEHET LEADNI!!! Ezeket a hulladékokat a másik három helyszínen nem vesszük át!

Most is ekként zajlik majd a gyűjtés. Bíztatunk minden dorogit, környékbelit, ha eddig még nem szánta rá magát, nézzen körül otthon, s hozzon a veszélyeshulladék-gyűjtésre valamilyen „ide kívánkozó” anyagot.

FONTOS: csak lakosságtól veszünk át veszélyes hulladékot, CÉGEKTŐL, INTÉZMÉNYEKTŐL NEM.

 

NEM GYŰJTJÜK, NEM VESSZÜK ÁT:

Mivel 2005-ben bevezették a szelektív hulladékgyűjtést Dorogon, akciónapunkon NEM gyűjtjük a papírt, műanyag palackokat, műanyag fóliát

Nem tudjuk sajnos átvenni a HULLÁMPALÁT SEM.

Nem vesszük át továbbá a AUTÓGUMIKAT.

Nem tudjuk átvenni a higanyt sem, így a higanyos lázmérőket sem.

 

HULLADÉK-ÁTVÉTELI szabályok

Senkinek, semmilyen leadott hulladékot nem adunk át, a hulladékok közül tilos bármit is elvinni. Az akkumulátorokra, tévékre, műszaki cikkekre ez különösen érvényes. Tilos a konténerfelügyelőket erre kérni – az előzőekben felsorolt esetek rendőrségi eljárás megindítását vonják maguk után.

Háztartási veszélyes hulladékok – spiritusz, petróleum, fényezőviasz, cipőkrém, folttisztítók, réz- és ezüsttisztító, hipó, sósav, szalmiákszesz, dugulásoldó folyadékok, fotóvegyszerek, kozmetikumok, gyógyszermaradék, oldószeres hibajavító festék, alkoholos filctoll, elem, akkumulátor, fénycső, motorolaj, fáradt olaj, sütés utáni égett olaj, azbeszttartalmú fékbetét, terpentin, aceton, festék, hígító, pác, lakk, ragasztó, gitt, hézagtömítő, felületjavító anyagok, rovar-, gyomirtó, gombaölő szer, rovarriasztó, rágcsálóölő szerek, kiégett fénycsövek, növényvédő szerek, háztartási vegyszerek, festékanyagok, és mindegyiknek a kiürült doboza, tartója, üvege…

 

HELYSZÍNEK, IDŐPONT

 

IDŐPONT MÁJUS 29.  (SZOMBAT), 8–12 ÓRA

 

GYŰJTÉSI HELYEK:

1. Penny Market parkolója

2. SZTK-val szemközti parkoló

3. Profi parkolója

4. Zsigmondy ltp. és a Schmidt S. ltp. között a parkolóban

5. Széchenyi ltp. melletti parkoló

A konténerek biztosítását, szállítását a Saubermacher Kft. díjmentesen vállalta. Az égethető hulladékokat a SARPI Dorog Kft.. díjmentesen veszi át és ártalmatlanítja. A Saubermacher Kft. az elektronikai hulladékok szakszerű újrahasznosításában segédkezik. Mindhárom cég segítségéért köszönetet mondunk.

 

ELEKTRONIKAI HULLADÉK DEFINÍCIÓ– minden, ami árammal működött.

 

SZERVEZŐI ELÉRHETŐSÉG – az akciónappal kapcsolatos kérdéseikkel Nádor Tamás szervezőhöz fordulhatnak. Elérhetőségek: (30) 480 1145 és Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.

Ön itt van: Címlap veszhull-gyűjtések VESZÉLYES- és ELEKTRONIKAI HULLADÉK-GYŰJTÉS – AKCIÓNAP 2010. MÁJUS 29-ÉN (VÁLTOZÁSOK – ld. a szövegben)