Veszélyes és elektronikai hulladékgyűjtés cikkek

XIX. veszélyes- és elektronikai hulladék-gyűjtés – 2010. 05.29. (VIDEÓ + KÉP-galéria!)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

XIX. veszélyes hulladék gyűjtés, Dorog, Dorogi Környezetvédelmi Egyesület, 2010. 05. 29.
 

Megvannak a végleges eredmények - a gyűjtés 4 órája alatt 484 ember adott le összesen 13 848 kg hulladékot (táblázat a cikk folytatásában), azaz "ÁTLAGBAN" percenként egy ember 60 kg veszélyes hulladékott adott le a gyűjtőpontokon.  Több eredményt tekintve új csúcs született (emberek száma, elektronikaii hulladék, sütőolaj). A gyűjtésről készült videót a cikk folytatásánál lehet megnézni, vagy közvetlenül >>> IDE KATTINTVA <<<.

Az eredmények legfőbb érdekessége, hogy A) most először történt meg, hogy az elektronikai hulladék és az akkumulátorok együttes tömege meghaladta a leadott, ún. égetendő veszélyes hulladékét,  B) ötödével több ember adott le hulladékot (484-en), mint korábban bármikor (eddigi legtöbb: 408 ember)....

(FOLYTATÁSHOZ KATTINTS A "BŐVEBBEN"-RE) (  A bevezető szöveg alatt olvasható, mikor frissült utoljára az anyag.)

  A legforgalmasabb gyűjtőpnt most is a Volán teleppel szembeni volt (160-an adtak itt le hulladékot), a "legkevesebben" a Széchenyi lakótelepnél lévő gyűjtőpontnál jártak (51-en). Utóbbi eredményről megjegyzendő, pár évvel ezelőtt ezzel az eredménnyel még első lehetett volna a nevezett gyűjtőpont.

Beválni látszik az az új rendszer, amelyet immár - a gyűjtés rendezett kereteinek fenntartása miatt - második alkalommal alkalmazunk, miszerint akkumulátort, elektrohulladékot csak két gyűjtőponton (SZTK-nál, Profii Áruház mellett) veszünk át. Ezért előre szólunk, teljesen biztos, hogy a jövőben is így lesz majd, azaz csak a két "nagykonténeres" helyszínen lehet majd e hulladékfajtákat leadni.

Elkészítettem a gyűjtésről a galériát, melyet IDE KATTINTVA >>> LEHET MEGTEKINTENI (a./képszegély jobb felső sarkában lévő gombot kattintgatva lehet előre haladni); b./ az albumban lévő képre kattintva eredeti nagyságban is megnézhető a kép.)

Ezúttal is köszönjük a közreműködő szolgáltatók (SARPI Kft., Saubermacher Kft), és a konténerfelügyelők önkéntes munkáját.
Következő alkalom, 2010 október vége, november eleje.
 

  TÁBLÁZATOK

A 2010. 05. 29-ei veszélyes-hulladék-gyűjtés eredményei
 

égetendő veszélyes hulladékok

    6070 kg

sütőolaj (használt)

      920 kg

 elektronikai hulladék + akkumulátor  

    6800 kg

szárazelem

        58 kg

   

összes összegyűjtött veszélyes hulladék

                13 848 kg

 

 

hulladékot leadók száma

                484 ember

 

Vesz. hulladékot leadók száma, helyszínenként (2010. 05. 29.)

 

 

1.  SZTK-val szemközti parkoló

165

2. PROFI parkoló

142

3.   Penny parkolója

  72

4.  Zsigmondy-Schmidt parkoló

  54

5.  Széchenyi ltp. parkoló

  51

 

 

összesen

484

új rekord!!!

 


A videó a CivilJutub.hu civil szervezeti videómegosztó számára készült, barkácsolta, Nádor Tamás, a gyűjtés szervezője...

 

 


a galériát IDE KATTINTVA >>> LEHET MEGTEKINTENI (vagy kattints a képre, akkor is oda jutsz)
  

Ön itt van: Címlap veszhull-gyűjtések XIX. veszélyes- és elektronikai hulladék-gyűjtés – 2010. 05.29. (VIDEÓ + KÉP-galéria!)