Veszélyes és elektronikai hulladékgyűjtés cikkek

Dorogi veszélyes- és elektronikai hulladék-gyűjtés - 2011. október 22-én

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Október 22-én, SZOMBATON, 8-12 óra között, ismét immár 22-edszerveszélyeshulladék-gyűjtő akciónapot szervez a Dorogi Környezetvédelmi Egyesület Dorogon a SARPI, a Saubermacher, Kft-k közreműködésével.

VÁLTOZÁS!!!: az ELEKTRONIKAI HULLADÉKOT és az AKKUMULÁTOROKAT már csak két helyszínen, az SZTK-VAL SZEMKÖZTI PARKOLÓNÁL és PROFI ÁRUHÁZ PARKOLÓJÁNÁL lévő gyűjtőponton LEHET LEADNI!!! Ezeket a hulladékokat a másik három helyszínen nem vesszük át!

A helyszíneken az egyesület tagjai szeretettel várják a veszélyes háztartási és elektronikai hulladékot (minden, ami árammal ment) leadókat...

 

Az égetéssel ártalmatlanításra kerülő folyékony és szilárd halmazállapotú háztartási VESZÉLYES HULLADÉKOKON kívül, most is külön gyűjtjük – a SZÁRAZELEM, az AKKUMULÁTOROK mellettaz ELEKTRONIKAI cikkeket és a HASZNÁLT SÜTŐOLAJAT is, így ezek sorsa nem a megsemmisítés, hanem az újrahasznosítás lesz.

 

 

VÁLTOZÁS!!!

 

 VÁLTOZÁS: az ELEKTRONIKAI HULLADÉKOT és az AKKUMULÁTOROKATmár CSAK két helyszínen, az SZTK-val SZEMKÖZTI PARKOLÓNÁL és PROFI ÁRUHÁZ PARKOLÓJÁNÁL lévő gyűjtőponton LEHET LEADNI!!! Ezeket a hulladékokat a másik három helyszínen nem vesszük át!

Most is ekként zajlik majd a gyűjtés. Bíztatunk minden dorogit, környékbelit, ha eddig még nem szánta magát, nézzen körül otthon, s hozzon a veszélyeshulladék-gyűjtésre valamilyen „ide kívánkozó” anyagot.

FONTOS: csak lakosságtól veszünk át veszélyes hulladékot, CÉGEKTŐL, INTÉZMÉNYEKTŐL NEM.

 

NEM GYŰJTJÜK, NEM VESSZÜK ÁT:

 

Mivel 2005-ben bevezették a szelektív hulladékgyűjtést Dorogon, akciónapunkon NEM gyűjtjük a papírt, műanyag palackokat, műanyag fóliát

Nem tudjuk sajnos átvenni a HULLÁMPALÁT SEM.

Nem vesszük át továbbá a AUTÓGUMIKAT (se kicsi, se nagy).

Nem tudjuk átvenni a higanyt sem, így a higanyos lázmérőket sem.

Nem vesszük át a neoncsöveket, kompakt fénycsöveket sem (leadhatók a nagyáruházakban, villanyszerelési boltokban)

 

 

HULLADÉK-ÁTVÉTELI szabályok

 

Senkinek, semmilyen leadott hulladékot nem adunk át, a hulladékok közül tilos bármit is elvinni. Az akkumulátorokra, tévékre, műszaki cikkekre ez különösen érvényes. Tilos a konténerfelügyelőket erre kérniaz előzőekben felsorolt esetek rendőrségi eljárás megindítását vonják maguk után.

 

 

HÁZTARTÁSI VESZÉLYES HULLADÉKOK felsorolása (nem teljes) – spiritusz, petróleum, fényezőviasz, cipőkrém, folttisztítók, réz- és ezüsttisztító, hipó, sósav, szalmiákszesz, dugulásoldó folyadékok, fotóvegyszerek, kozmetikumok, gyógyszermaradék, oldószeres hibajavító festék, alkoholos filctoll, elem, akkumulátor, fénycső, motorolaj, fáradt olajSÜTŐOLAJ, azbeszttartalmú fékbetét, terpentin, aceton, festék, hígító, pác, lakk, ragasztó, gitt, hézagtömítő, felületjavító anyagok, rovar-, gyomirtó, gombaölő szer, rovarriasztó, rágcsálóölő szerek, növényvédő szerek, háztartási vegyszerek, festékanyagok, és mindegyiknek a kiürült doboza, tartója, üvege…

 

 

HELYSZÍNEK, IDŐPONT

 

IDŐPONT: október 22. (SZOMBAT), 8–12 óra

 

GYŰJTŐPONTOK:

 

1. Penny Market parkolója

2. SZTK-val szemközti parkoló

3. Profi parkolója

4. Zsigmondy ltp. és a Schmidt S. ltp. között a parkolóban

5. Széchenyi ltp. melletti parkoló

 

A konténerek biztosítását, szállítását a Saubermacher Kft. díjmentesen vállalta. Az égethető hulladékokat a SARPI Dorog Kft.. díjmentesen veszi át és ártalmatlanítja. A Saubermacher Kft. az elektronikai hulladékok szakszerű újrahasznosításában segédkezik. Mindhárom cég segítségéért köszönetet mondunk.

 

ELEKTRONIKAI HULLADÉK DEFINÍCIÓ minden, ami árammal működött.

 

SZERVEZŐI ELÉRHETŐSÉG – az akciónappal kapcsolatos kérdéseikkel Nádor Tamás szervezőhöz fordulhatnak. Elérhetőségek: (30) 480 1145 és 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. (bővebben: www.dke.hu)

 

Ön itt van: Címlap veszhull-gyűjtések Dorogi veszélyes- és elektronikai hulladék-gyűjtés - 2011. október 22-én