Veszélyes és elektronikai hulladékgyűjtés cikkek

Dorogi veszélyes- és elektronikai hulladék-gyűjtés - 2012. MÁJUS 19-én

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Május 19-én, SZOMBATON, 8-12 óra között, ismét immár 23-adszor– veszélyeshulladék-gyűjtő akciónapot szervez a Dorogi Környezetvédelmi Egyesület Dorogon a SARPI, a Saubermacher, Kft-k közreműködésével.

VÁLTOZÁS!!!: az ELEKTRONIKAI HULLADÉKOT és az AKKUMULÁTOROKAT már csak két helyszínen, az SZTK-VAL SZEMKÖZTI PARKOLÓNÁL és PROFI ÁRUHÁZ PARKOLÓJÁNÁL lévő gyűjtőponton LEHET LEADNI!!! Ezeket a hulladékokat a másik három helyszínen nem vesszük át!

A helyszíneken az egyesület tagjai szeretettel várják a veszélyes háztartási és elektronikai hulladékot (minden, ami árammal ment) leadókat...

 

Az égetéssel ártalmatlanításra kerülő folyékony és szilárd halmazállapotú háztartási VESZÉLYES HULLADÉKOKON kívül, most is külön gyűjtjük – a SZÁRAZELEM, az AKKUMULÁTOROK mellettaz ELEKTRONIKAI cikkeket és a HASZNÁLT SÜTŐOLAJAT is, így ezek sorsa nem a megsemmisítés, hanem az újrahasznosítás lesz.

 

 

VÁLTOZÁS!!!

 

 VÁLTOZÁS: az ELEKTRONIKAI HULLADÉKOT és az AKKUMULÁTOROKATmár CSAK két helyszínen, az SZTK-val SZEMKÖZTI PARKOLÓNÁL és PROFI ÁRUHÁZ PARKOLÓJÁNÁL lévő gyűjtőponton LEHET LEADNI!!! Ezeket a hulladékokat a másik három helyszínen nem vesszük át!

Most is ekként zajlik majd a gyűjtés. Bíztatunk minden dorogit, környékbelit, ha eddig még nem szánta magát, nézzen körül otthon, s hozzon a veszélyeshulladék-gyűjtésre valamilyen „ide kívánkozó” anyagot.

FONTOS: csak lakosságtól veszünk át veszélyes hulladékot, CÉGEKTŐL, INTÉZMÉNYEKTŐL NEM.

 

NEM GYŰJTJÜK, NEM VESSZÜK ÁT:

 

Mivel 2005-ben bevezették a szelektív hulladékgyűjtést Dorogon, akciónapunkon NEM gyűjtjük a papírt, műanyag palackokat, műanyag fóliát

Nem tudjuk sajnos átvenni a HULLÁMPALÁT SEM.

Nem vesszük át továbbá a AUTÓGUMIKAT (se kicsi, se nagy).

Nem tudjuk átvenni a higanyt sem, így a higanyos lázmérőket sem.

Nem vesszük át a neoncsöveket, kompakt fénycsöveket sem (leadhatók a nagyáruházakban, villanyszerelési boltokban)

 

 

HULLADÉK-ÁTVÉTELI szabályok

 

Senkinek, semmilyen leadott hulladékot nem adunk át, a hulladékok közül tilos bármit is elvinni. Az akkumulátorokra, tévékre, műszaki cikkekre ez különösen érvényes. Tilos a konténerfelügyelőket erre kérniaz előzőekben felsorolt esetek rendőrségi eljárás megindítását vonják maguk után.

 

 

HÁZTARTÁSI VESZÉLYES HULLADÉKOK felsorolása (nem teljes) – spiritusz, petróleum, fényezőviasz, cipőkrém, folttisztítók, réz- és ezüsttisztító, hipó, sósav, szalmiákszesz, dugulásoldó folyadékok, fotóvegyszerek, kozmetikumok, gyógyszermaradék, oldószeres hibajavító festék, alkoholos filctoll, elem, akkumulátor, fénycső, motorolaj, fáradt olaj, SÜTŐOLAJ, azbeszttartalmú fékbetét, terpentin, aceton, festék, hígító, pác, lakk, ragasztó, gitt, hézagtömítő, felületjavító anyagok, rovar-, gyomirtó, gombaölő szer, rovarriasztó, rágcsálóölő szerek, növényvédő szerek, háztartási vegyszerek, festékanyagok, és mindegyiknek a kiürült doboza, tartója, üvege…

 

 

HELYSZÍNEK, IDŐPONT

 

IDŐPONT: MÁJUS 19. (SZOMBAT), 8–12 óra

 

GYŰJTŐPONTOK:

 

1. Penny Market parkolója

2. SZTK-val szemközti parkoló

3. Profi parkolója

4. Zsigmondy ltp. és a Schmidt S. ltp. között a parkolóban

5. Széchenyi ltp. melletti parkoló

 

A konténerek biztosítását, szállítását a Saubermacher Kft. díjmentesen vállalta. Az égethető hulladékokat a SARPI Dorog Kft.. díjmentesen veszi át és ártalmatlanítja. A Saubermacher Kft. az elektronikai hulladékok szakszerű újrahasznosításában segédkezik. Mindhárom cég segítségéért köszönetet mondunk.

 

ELEKTRONIKAI HULLADÉK DEFINÍCIÓ minden, ami árammal működött.

 

SZERVEZŐI ELÉRHETŐSÉGaz akciónappal kapcsolatos kérdéseikkel Nádor Tamás szervezőhöz fordulhatnak. Elérhetőségek: (30) 480 1145 és 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. (bővebben: www.dke.hu)

 

Ön itt van: Címlap veszhull-gyűjtések Dorogi veszélyes- és elektronikai hulladék-gyűjtés - 2012. MÁJUS 19-én