Veszélyes és elektronikai hulladékgyűjtés cikkek

Dorogi veszélyes- és elektronikai hulladék-gyűjtés - 2012. NOVEMBER 3.

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

NOVEMBER 3-án, SZOMBATON, 8-12 óra  között, ismét immár 24-edszerveszélyeshulladék-gyűjtő akciónapot szervez a Dorogi Környezetvédelmi Egyesület Dorogon a SARPI, a Saubermacher, Kft-k közreműködésével. VÁLTOZÁS!!!: az ELEKTRONIKAI HULLADÉKOT és az AKKUMULÁTOROKAT már csak két helyszínen, az SZTK-VAL SZEMKÖZTI PARKOLÓNÁL és PROFI ÁRUHÁZ PARKOLÓJÁNÁL lévő gyűjtőponton LEHET LEADNI!!!   Ezeket a hulladékokat a másik három helyszínen nem vesszük át!

 

VÁLTOZÁS!!!: az ELEKTRONIKAI HULLADÉKOT és az AKKUMULÁTOROKAT már csak két helyszínen, az SZTK-VAL SZEMKÖZTI PARKOLÓNÁL és PROFI ÁRUHÁZ PARKOLÓJÁNÁL lévő gyűjtőponton LEHET LEADNI!!!  Ezeket a hulladékokat a másik három helyszínen nem vesszük át!

A helyszíneken az egyesület tagjai szeretettel várják a veszélyes háztartási és elektronikai hulladékot (minden, ami árammal ment) leadókat...

Az égetéssel ártalmatlanításra kerülő folyékony és szilárd halmazállapotú háztartási VESZÉLYES HULLADÉKOKON kívül, most is külön gyűjtjük – a SZÁRAZELEM, az AKKUMULÁTOROK mellettaz ELEKTRONIKAI cikkeket és a HASZNÁLT SÜTŐOLAJAT is, így ezek sorsa nem a megsemmisítés, hanem az újrahasznosítás lesz.

 

 VÁLTOZÁS!!!

VÁLTOZÁS: az   ELEKTRONIKAI HULLADÉKOT és az AKKUMULÁTOROKAT  már CSAK  két helyszínen, az SZTK-val SZEMKÖZTI PARKOLÓNÁL és PROFI ÁRUHÁZ PARKOLÓJÁNÁL lévő gyűjtőponton LEHET LEADNI!!! Ezeket a hulladékokat a másik három helyszínen nem vesszük át!

Most is ekként zajlik majd a gyűjtés. Bíztatunk minden dorogit, környékbelit, ha eddig még nem szánta magát, nézzen körül otthon, s hozzon a veszélyeshulladék-gyűjtésre valamilyen „ide kívánkozó” anyagot.

 

FONTOS: CSAK LAKOSSÁGTÓL veszünk át veszélyes hulladékot, CÉGEKTŐL, INTÉZMÉNYEKTŐL NEM.

 

NEM GYŰJTJÜK, NEM VESSZÜK ÁT:

  • NEM gyűjtjük a papírt, műanyag palackokat, műanyag fóliát
  • Nem tudjuk sajnos átvenni a HULLÁMPALÁT SEM.
  • Nem vesszük át továbbá a AUTÓGUMIKAT (se kicsi, se nagy).
  • Nem tudjuk átvenni a higanyt sem, így a higanyos lázmérőket sem.
  • Nem vesszük át a kompakt fénycsöveket, sima fénycsöveket sem (higanytartalom miatt - leadhatók a nagyáruházakban, villanyszerelési boltokban) 

 

HULLADÉK-ÁTVÉTELI szabályok

Senkinek, semmilyen leadott hulladékot nem adunk át, a hulladékok közül tilos bármit is elvinni. Az akkumulátorokra, tévékre, műszaki cikkekre ez különösen érvényes. Tilos a konténerfelügyelőket erre kérni – az előzőekben felsorolt esetek rendőrségi eljárás megindítását vonják maguk után.

HÁZTARTÁSI VESZÉLYES HULLADÉKOK felsorolása (nem teljes) – spiritusz, petróleum, fényezőviasz, cipőkrém, folttisztítók, réz- és ezüsttisztító, hipó, sósav, szalmiákszesz, dugulásoldó folyadékok, fotóvegyszerek, kozmetikumok, gyógyszermaradék, oldószeres hibajavító festék, alkoholos filctoll, elem, akkumulátor, motorolaj, fáradt olaj, sütés utáni égett olaj, azbeszttartalmú fékbetét, terpentin, aceton, festék, hígító, pác, lakk, ragasztó, gitt, hézagtömítő, felületjavító anyagok, rovar-, gyomirtó, gombaölő szer, rovarriasztó, rágcsálóölő szerek, kiégett fénycsövek, növényvédő szerek, háztartási vegyszerek, festékanyagok, és mindegyiknek a kiürült doboza, tartója, üvege…

 

HELYSZÍNEK, IDŐPONT

 

IDŐPONT: NOVEMBER 3. (SZOMBAT), 8–12 óra

 

 GYŰJTŐPONTOK:

1. Penny Market parkolója

2. SZTK-val szemközti parkoló

3. Profi parkolója

4. Zsigmondy ltp. és a Schmidt S. ltp. között a parkolóban

5. Széchenyi ltp. melletti parkoló

  

A konténerek biztosítását, szállítását a Saubermacher Kft. díjmentesen vállalta. Az égethető hulladékokat a SARPI Dorog Kft.. díjmentesen veszi át és ártalmatlanítja. A Saubermacher Kft. az elektronikai hulladékok szakszerű újrahasznosításában segédkezik. Mindhárom cég segítségéért köszönetet mondunk.

 

ELEKTRONIKAI HULLADÉK DEFINÍCIÓ– minden, ami árammal működött.

 

SZERVEZŐI ELÉRHETŐSÉG – az akciónappal kapcsolatos kérdéseikkel Nádor Tamás szervezőhöz fordulhatnak. Elérhetőségek: (30) 480 1145 és  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ön itt van: Címlap veszhull-gyűjtések Dorogi veszélyes- és elektronikai hulladék-gyűjtés - 2012. NOVEMBER 3.