Veszélyes és elektronikai hulladékgyűjtés cikkek

Veszélyes- és elektronikai hulladék-gyűjtés, DKE, Dorog - 2013. 06. 15.

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

100_25812013. JÚNIUS 15-én, SZOMBATON, 8-12 óra között, ismét – immár 26-odszor – veszélyes- és elektronikai-hulladék gyűjtő akciónapot szervez a Dorogi Környezetvédelmi Egyesület Dorogon a SARPI, a Saubermacher, Kft-k közreműködésével. FONTOS: az ELEKTRONIKAI HULLADÉKOT és az AKKUMULÁTOROKAT már csak két helyszínen, az SZTK-VAL SZEMKÖZTI PARKOLÓNÁL és PROFI ÁRUHÁZ PARKOLÓJÁNÁL lévő gyűjtőponton LEHET LEADNI! Ezeket a hulladékokat a másik három helyszínen nem vesszük át!

 

A helyszíneken az egyesület tagjai és a szolgáltatók konténerfelügyelői szeretettel várják a veszélyes háztartási és elektronikai hulladékot (minden, ami árammal ment) leadókat...

 

Az égetéssel ártalmatlanításra kerülő folyékony és szilárd halmazállapotú háztartási VESZÉLYES HULLADÉKOKON kívül, most is külön gyűjtjük – a SZÁRAZELEM, az AKKUMULÁTOROK mellett – az ELEKTRONIKAI cikkeket és a HASZNÁLT SÜTŐOLAJAT is, így ezek sorsa nem a megsemmisítés, hanem az újrahasznosítás lesz.

 

100_2612

 FIGYELEM!!!

 

FONTOS: az   ELEKTRONIKAI HULLADÉKOT és az AKKUMULÁTOROKATmár CSAK két helyszínen, az SZTK-val SZEMKÖZTI PARKOLÓNÁL és PROFI ÁRUHÁZ PARKOLÓ  JÁNÁL lévő gyűjtőponton LEHET LEADNI!!! Ezeket a hulladékokat a másik három helyszínen nem vesszük át!

 

FONTOS: CSAK LAKOSSÁGTÓL veszünk át veszélyes hulladékot, CÉGEKTŐL, INTÉZMÉNYEKTŐL NEM.

 

NEM GYŰJTJÜK, NEM VESSZÜK ÁT:

 

NEMgyűjtjük a papírt, műanyag palackokat, műanyag fóliát…

Nem tudjuk átvenni a HULLÁMPALÁT SEM.

Nem vesszük át az AUTÓGUMIKAT, GUMIABRONCSOKAT(se kicsi, se nagy).

Nem tudjuk átvenni a higanyt sem, így a higanyos lázmérőket sem.

Nem vesszük át a KOMPAKT FÉNYCSÖVEKET, NEON FÉNYCSÖVEKET sem (leadhatók a nagyáruházakban, villanyszerelési boltokban) 

 

HULLADÉK-ÁTVÉTELI SZABÁLYOK

 

Senkinek, semmilyen leadott hulladékot nem adunk át, a hulladékok közül tilos bármit is elvinni. Az akkumulátorokra, tévékre, műszaki cikkekre ez különösen érvényes. Tilos a konténerfelügyelőket erre kérni – az előzőekben felsorolt esetek rendőrségi eljárás megindítását vonják maguk után.

 

 HÁZTARTÁSI VESZÉLYES HULLADÉKOK felsorolása (nem teljes) – spiritusz, petróleum, fényezőviasz, cipőkrém, folttisztítók, réz- és ezüsttisztító, hipó, sósav, szalmiákszesz, dugulásoldó folyadékok, fotóvegyszerek, kozmetikumok, gyógyszermaradék, oldószeres hibajavító festék, alkoholos filctoll, elem, AKKUMULÁTOR, motorolaj, fáradt olaj, sütés utáni égett olaj, terpentin, aceton, festék, hígító, pác, lakk, ragasztó, gitt, hézagtömítő, felületjavító anyagok, rovar-, gyomirtó, gombaölő szer, rovarriasztó, rágcsálóölő szerek, növényvédő szerek, háztartási vegyszerek, festékanyagok, és MINDEGYIKNEK A KIÜRÜLT DOBOZA, TARTÓJA, üvege…

 

 

HELYSZÍNEK, IDŐPONT

 

IDŐPONT: JÚNIUS 15. (SZOMBAT), 8–12 óra

 

GYŰJTŐPONTOK:

 

1. Penny Market parkolója

2. SZTK-val szemközti parkoló

3. Profi parkolója

4. Zsigmondy ltp. és a Schmidt S. ltp. között a parkolóban

5. Széchenyi ltp. melletti parkoló

  

A konténerek biztosítását, szállítását a SAUBERMACHER Kft. díjmentesen vállalta. Az égethető hulladékokat a SARPI Dorog Kft.. díjmentesen veszi át és ártalmatlanítja.

A Saubermacher Kft. az elektronikai hulladékok szakszerű újrahasznosításában segédkezik. Mindkettő cég segítségéért köszönetet mondunk.

 

ELEKTRONIKAI HULLADÉK DEFINÍCIÓ– minden, ami árammal működött.

SZERVEZŐI ELÉRHETŐSÉG – az akciónappal kapcsolatos kérdéseikkel Nádor Tamás szervezőhöz fordulhatnak. Elérhetőségek: (30) 480 1145 és  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ön itt van: Címlap veszhull-gyűjtések Veszélyes- és elektronikai hulladék-gyűjtés, DKE, Dorog - 2013. 06. 15.