Veszélyes és elektronikai hulladékgyűjtés cikkek

Lesz őszi veszélyes- és elektronikai hulladékgyűjtés - de egyelőre NEM TUDJUK, MIKOR

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

Bizonytalanná vált az őszi veszélyeshulladék-gyűjtés PONTOS időpontja. Lenni - elvileg - lesz, de immár nem tudunk pontos időpontot mondani, mert nem a DKE szervez(het)i egymaga, mint eddig, hanem az önkormányzat. Kértük ugyan a polgármester úrtól, hogy ismét mi szeretnénk szervezni (egy alkalommal volt nem így), de ez nem volt megoldható.

 Nádor Tamás szervező negyedórás telefonos eszmecserét folytatott Tittmann János polgármesterrel, melynek során a polgármester úr kifejtette, hogy át szeretnék szervezni a veszélyes- és elektronikai hulladék-gyűjtést, a cél az, hogy valamiképpen "házhoz menővé" tegyék azt (pl. a lomtalanítással összekötve). Jeleztük, hogy a munkaidőben, munkanapon való gyűjtést nem tartjuk szerencsésnek az elmúlt 13 év tapasztalatai alapján, erre legalkalmasabb a szombati nap. Ha már így alakult, nyitottak vagyunk az együttműködésre, hisz' így tudjuk leginkább átadni tapasztalatainkat, érvényesíteni a jó gyakorlat elvét.

Egyelőre abban egyeztünk meg a polgármester úrral, hogy a DKE együttműködőként segít a szervezésben, lebonyolításban, aminek a részleteiről még nem tudunk beszámolni, ugyanis még nem került sor az ezeket tisztázó egyeztetésre - ez hamarosan várható.

 26 veszélyes- és elektronikai hulladékgyűjtés megszervezése után a DKE-nek hatalmas tapasztalata van a veszélyes- és elektronikai hulladékok gyűjtésében. Ezt mi végezzük az országban a legjobban, leghatékonyabban - s tudjuk, mit miként érdemes, mit miként nem érdemes csinálni.

Reméljük, hogy az önkormányzattal való jövőbeni együttműködés előre viszi majd az ügyet, az eddiginél jobb, "felhasználóbarátabb", ugyanakkor eredményesebb és konfliktusmentesebb gyűjtést tudunk összehozni. Ekkor van ugyanis a dolognak értelme a dorogiak, és a DKE számára is :)

Mint említettük, nyitottak vagyunk az együttműködésre, akár kezdeti szakmai kompromisszumok árán is, de szeretnénk úgy belemenni a dologba, hogy az szakmailag vállalható legyen.

Ha egy jobb/eredményesebb, több embert elérő/megszólító gyűjtés lesz a végeredmény, a dolognak meglesz az értelme.

Ha nem, vagy egyelőre nem, bízunk abban, hogy a tapasztalatok koordinálják majd a rendszer kialakítását, és a visszacsatolások eredményének függvényében alakít majd a hivatal és a közreműködő cég a rendszeren. Ebben szívesen segítünk, mindaddig, amíg azt látjuk, hogy közreműködésünknek van értelme.

 

Korábban ezt írtuk, ez mára nem áll:

"Várhatóan 2014. szeptember 20-adikán vagy 27-edikén lesz a következő veszélyes- és elektronikai hulladék-gyűjtés - erről határozott a DKE a májusi közgyűlésen.

Mivel a szervezésnek most új kihívásokkal kell szembenéznie, augusztus végén tesszük közzé a honlapon a pontos időpontot.

Facebook cikk KÉPEKKEL >> ITT << "

(ncta2014-dke)

Ön itt van: Címlap veszhull-gyűjtések Lesz őszi veszélyes- és elektronikai hulladékgyűjtés - de egyelőre NEM TUDJUK, MIKOR