Veszélyes és elektronikai hulladékgyűjtés cikkek

Önkormányzati veszélyes- és elektronikai hulladék gyűjtés, 2014. 10. 18. – MEGVANNAK AZ ÚJ HELYSZÍNEK!

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

100_4069Ma reggel (2014. 10. 08.) végre megjelent a város honlapján (www.dorog.hu) melyek lesznek az önkormányzat által – immár 2. alkalommal – 2014. október 18-a, SZOMBAT, 09-13 órára szervezett dorogi lakossági veszélyes- és elektronikai hulladék gyűjtés ÚJ HELYSZÍNEI.

Mint korábban „Veszélyeshulladék-gyűjtés: 2014. 10. 18. – nem kér a DKE tapasztalataiból az új szervező” c. cikkünkben (>> itt olvashatod <<) megírtuk: a gyűjtést szervező dorogi hulladékos cég nem kért sem a DKE, sem a veszélyeshulladék-gyűjtések eddigi szervezőjének tapasztalataiból.

Ugyanakkor, örömmel látjuk, hogy majd’ mindenben követik a DKE által kijárt utat, 100_7854és ez jó, mert így egymásra épülhetnek a hagyományok, és a lakosoknak sem kell új módikat kitanulni.

Szerencsére UGYANAZOKAT A HULLADÉKFAJTÁKAT GYŰJTIK, mint az előző 26 gyűjtésen, amelyeket a DKE szervezett, és végre sikerült megtalálni a SZOMBATOT is gyűjtési napnak, mint ahogy azt a dolog természete kívánja.

FONTOS: az Önkormányzat átvette a DKE-től a veszélyes- és elektronikai hulladék gyűjtés szervezését, így azt most nem mi szervezzük. Ezt azért leszögezzük, a későbbi félreértések elkerülése végett – egyúttal azonban MINDENKIT BÍZTATUNK, HOGY VIGYE EL A HULLADÉKAIT, és szurkolunk, hogy a lehető legjobban sikerüljön a gyűjtés.

  LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK

A HELYSZÍNEK ÚJAK (lásd majd alább): csak a Penny áruház parkoló maradt meg a régiek közül.

100_2602

LEADHATÓ HULLADÉK-FAJTÁK: UGYANAZOKAT a HULLADÉK-típusokat LEHET LEADNI, mint a DKE-s gyűjtéseken: a veszélyes hulladékokon kívül gyűjtik az elektronikai hulladékot, akkumulátorokat, sütőolajat, gyógyszereket, és a szárazelemeket is, pont úgy, ahogy mi tettük.

Velünk ellentétben, akik az erre mutató tapasztalatok miatt, már 

100_4172

csak két helyszínen, megfelelő méretezésű konténerekbe gyűjtöttük az elektronikai hulladékot, az önkormányzati gyűjtés felhívása szerint minden helyszínen le lehet azokat adni. Reméljük, ehhez minden helyszínen lesz szupi konténer is.

Az önkormányzati gyűjtés felsorolása szerint, leadhatók a NEONCSÖVEK is. Ez nálunk másképp volt: a neoncsöveket higanytartalmuk miatt, mi már nem gyűjtöttük, kérdés, hogy ez elírás-e vagy sem, mindenesetre a felsorolásban benne vannak.

ALÁBB IDÉZZÜK AZ ÖNKORMÁNYZATI FELHÍVÁST

A Földünkért Világnap (október 21.) alkalmából 2014. október 18-án, SZOMBATON, 09-13 óráig a dorogi lakosok a következő helyszíneken adhatják le a háztartásokban keletkezett veszélyes hulladékaikat:

- Eötvös József Általános Iskola előtti parkoló

- Zenepavilon melletti tér

- Sportcsarnok Munkás út felőli parkolója

- Dunagáz Zrt. parkoló

- Penny áruház parkoló

- Petőfi telep (Vörösmarty-Balassi sarok)

 

Leadható veszélyes hulladék fajták:

- Gyógyszerek

- Vegyszerek, növényvédő szerek, permetezőszerek, vegyes göngyöleg

- Használt háztartási olaj és csomagoló anyagai

- Fáradt olaj, olajos flakon, olajszűrő

- Használt akkumulátor

- Szárazelem

- Festékes göngyöleg, festékmaradék, hígító

- Neoncsövek, izzók

- Számítástechnikai- elektronikai hulladék

A lakossági eredetű veszélyes hulladékok végső ártalmatlanítását a SARPI Dorog Kft. biztosítja!

A lakossági eredetű veszélyes hulladékok átadásával kapcsolatos KÉRDÉSEIK MEGVÁLASZOLÁSÁRA a 33/431-299 166-os mellék vagy 06-30/646-28-20 telefonszámon készséggel állunk rendelkezésükre

Mohos Nádor Tamás

Ön itt van: Címlap veszhull-gyűjtések Önkormányzati veszélyes- és elektronikai hulladék gyűjtés, 2014. 10. 18. – MEGVANNAK AZ ÚJ HELYSZÍNEK!