Veszélyes és elektronikai hulladékgyűjtés cikkek

Veszélyeshulladék-gyűjtés, 2008. 11. 08.: három kategóriában új rekord! (VIDEÓ!!!)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Tartalomjegyzék

November 8-án, szombaton, 8-12 óra között, ismét veszélyeshulladék-gyűjtő akciónapot szervezett a DKE Dorogon az égetőmű, a Saubermacher, a Produkat Kft-k közreműködésével. A helyszíneken az egyesület tagjai és az égetőmű dolgozói várták a veszélyes háztartási és elektronikai hulladékot (minden, ami árammal ment) leadókat. Legutóbb épp egy éve döntöttünk rekordot, akkor jött el az addigi legtöbb ember, szám szerint 301. Ezt most sikerült felülmúlni, 308-an adtak le hulladékot szombaton 8-12 óra között.

 

A leadott veszélyes-hulladék mennyisége közepes volt, 2761 kg. Viszont, az elektrohulladék mennyisége – amely két konténert teletöltött, hármat meg félig – most lett a valaha mért legtöbb, 2180 kg.  Sütőolaj fronton is új rekordnak örülhetünk, az öt helyszínen 650 liter gyűlt össze 4 óra alatt, ami a valaha volt legtöbbnél (600 liter) 50 literrel több...

Összességében tehát, 3 kategóriában ért el új rekordot ez a gyűjtés, ami remek eredmény, mellyel elégedettek lehetnek a résztvevők, szervezők, együttműködők.

Köszönetet mondunk a résztvevő cégeknek, a SARPI Dorog Kft. ingyenesen ártalmatlanította a leadott hulladékot (milliós tétel lenne), munkatársai önkéntes munkában vállalták a konténerfelügyeletet. A nyergesújfalui Produkat Kft. biztosította az elektronikai hulladékhoz a konténereket, kiszállította azokat, majd elszállította őket. A Saubermacher Kft. vállalta az égetendő hulladékoknak szánt konténerek reggeli kiszállítását, majd megteltük után beszállította mind az ötöt az égetőműbe.

Köszönet illeti még önkénteseinket, akik a szeles idő ellenére is kitartottak reggeltől a konténerek elszállításáig.  Leginkább azonban azokat illeti tisztelet, akik otthonaikban fél évig gyűjtik külön a veszélyes hulladékokat, hogy aztán leadhassák őket a gyűjtésen. Szeretettel várjuk őket majd a következő gyűjtésen is, melyre várhatóan 2009. május végén kerül sor.

N. T.

Videó, képek a gyűjtésről – A CivilJutub.hu honlapon (www.civiljutub.hu), az első hazai civil szervezeti videómegosztón, a gyűjtés közben készült felvételekből összevágott kisvideót nézhetnek meg az érdeklődők (VIDEÓ LINKJE: http://www.civiljutub.hu/play.php?vid=94). További képeket a gyűjtésről pedig a DKE honlapra (www.dke.hu) tettünk föl.

 

 

Videó:

 

 

 

 

/>Megint a Profinál voltak a legtöbben, és itt gyűlt össze a legtöbb hulladék

 

 

Közben megjöttek a leadott égetendő veszélyes-hulladék és az elektronikai hulladékadatok. A leadott veszélyeshulladék mennyisége közepes volt, 2761 kg. Viszont az elektrohulladék mennyisége - ami 2 konténert teletöltött, hármat meg félig - most lett a valha mért legtöbb, 2180 kg.

Összességében tehát 3 kategóriában ért el új rekordot ez a gyűjtés, ami remek eredmény, amivel elégedettek lehetnek a résztvevők, szervezők, együttműködők.

Köszönetet mondunk a résztvevő cégeknek, a SARPI Dorog Kft. ingyenesen ártalmatlanította a leadott hulladékot (milliós tétel lenne), munkatársai önkéntes munkában vállalták a konténerfelügyeletet.

A nyergesújfalui Produkat Kft. biztosítot

taaz elektronikai hulladékhoz a konténereket, kiszállította azokat, majd elszállította őket.

A Saubermacher Kft. vállalta az égetendő hulladékoknak szánt konténerek reggeli kiszállításá, majd megteltük után beszállította mind az ötöt az égetőműbe.

Köszönet illeti önkénteseinket, akik a szeles idő ellenére is kitartottak reggeltől a konténerek elszállításáig.

EREDMÉNYEK TÁBLÁZATA

új rekord

A 2008. 11. 08-ai veszélyes-hulladék-gyűjtés eredményei

nem

égetendő veszélyes hulladékok

2761 kg

igen

sütőolaj (használt)

650 kg

igen

elektronikai hulladék és akkumulátor (összesen)

2180  kg

nem

szárazelem

62  kg

nem

összes vesz. hulladék

5653 kg

 

 

 

>

igen

hulladékot

leadók száma

308 fő

 

Vesz. hulladékot leadók száma, helyszínenként (2008. 11. 08.)

1.  Profi parkoló

76

2.  Penny parkolója

69

3.  SZTK-val szemközti parkoló

68

4.  Széchenyi ltp. parkoló

50

5.  Zsigmondy-Schmidt parkoló

45

összesen

308

új rekord!!!

 

 

Összegyűlt sütőolaj mennyisége, helyszínenként (2008. 11. 08.)

literben

 

1.  Profi parkoló

220

2.  Penny parkolója

150

3.  SZTK-val szemközti parkoló

100

4. Zsigmondy-Schmidt ltp. közötti parkoló

100

5.  Széchenyi ltp. parkoló

80

összesen

650

új rekord!!!

 

A következő oldalon a gyűjtés közben készített fotókat láthatják majd...

 

Ön itt van: Címlap veszhull-gyűjtések Veszélyeshulladék-gyűjtés, 2008. 11. 08.: három kategóriában új rekord! (VIDEÓ!!!)