Zöld Sorok 2015 május-június

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Zöld Sorok, 2015 május-június (57,5 MB - nagy verzió)   >> LETÖLTÉS <<

Kicsinyített, 2,41 MB-os verzió (oldalszámozás nélküli)   >> LETÖLTÉS <<

A tartalomból: címek és bevezetők, pár, nem mindegyik:

Lakossági fórum, 2015-05-20, téma: képes-e a veszélyeshulladék-égető biztonságosan ártalmatlanítani a BVM-es anyagokat?

Lakossági fórumot tartott 2015-05-20-án a Dorogi Környezetvédelmi Egyesület a dorogi József Attila Művelődési Házban. A történések átalakították a tematikát. A fórumot már jóval azelőtt meghirdettük, hogy a Budapesti Vegyi Művek hulladékának (első 991 hordó) dorogi égetése napirendre került volna (lásd Zöld Sorok 2015 02-03. szám címoldal – www.dke.hu/index.php/zold-sorok-lapszamai). A fórumon azonban mégis ez lett az egyetlen téma, tekintettel arra, hogy az égető vezetősége eleget tett meghívásunknak, és eljött a 05-20-ai fórumra...

Baumit: kőbánya, robbantások, kőkitermelés, bányatalp…

Február 20-án jártunk a Baumitban. Alapoztunk: kőbánya, robbantások, kőkitermelés, ezek voltak a fő témák. Megtudtuk, miért nincsenek már robbantási panaszok, nyílik-e szélcsatorna a városra, ha összenyitják a kőbányákat, hol áll a karsztvízszint a bányatalphoz képest… és hogy miért kell évi 400 E tonna követ kibányászni, ha csak 200 E tonnányi zsákos terméket ad el a cég. Informatív, élvezetes üzemlátogatás volt a februári… a cikk végén pedig egy robbantós meglepi azoknak, akik végigolvassák az anyagot :)

Richter: hűtéssel marasztalják az elillanni vágyókat – üzemlátogatás, 2015-02-16

Rég nem voltunk a gyógyszergyárban. Mostani látogatásunkkal (2015-02-16) az volt a célunk, hogy áttekintést kapjunk a Richter környezetvédelmi működéséről. A Richter gyártási kibocsátásaira leginkább jellemző anyagok a szerves oldószerek. A cég levegőtisztaság-védelmének egyik legfontosabb célja ezek levegőbe illanását a lehető leginkább megakadályozni, megelőzni különféle módszerekkel. Megtudtuk például, a hűtés az oldószer-illanás egyik legfőbb ellenszere. A dorogi lakóterületek közül a gyárhoz legközelebb eső Erőmű lakótelep kap a legtöbbet a Richterből. – Összességében kiválónak minősíthető a gyár környékén a levegőminőség – mondta el Novák Csaba.

Ön itt van: Címlap ZÖLD SOROK Zöld Sorok 2015 május-június